PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS
Kategorija: Grybų patiekalai / Daržovių patiekalai
- perlinės kruopos: 100 gramų
- lydytas sviestas: ~10 gramų
- morkos: 80 gramų
- pievagrybiai: 80 gramų
- svogūnai: 60 gramų
- druska: šiek tiek
- juodieji pipirai: šiek tiek
- Iš pradžių iš vakaro perplaukite perlines kruopas šaltu vandeniu bei užmerkite, kad brinktų per visą naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą bei tampa vertingesni, tuo pačiu, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Tada ryte pakeičiame vandenį bei grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę, santykis kruopų bei vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2) užvirkite.
- Virkite maždaug 60 sekundžių, tuomet palikite brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklauso nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo bei viryklės tipo. Orientacinis laikas maždaug 20–30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Tuo tarpu kol kruopos brinksta, grybus bei svogūną supjaustykite, morkas sutarkuokite stambios tarkos pagalba. Viską apkepinkite lydytame svieste.
- Galiausiai išvirtas kruopas sumaišykite su pakepintomis daržovėmis bei grybais. Jei reikia paskaninkite druska ir pipirais. Skanaukite!
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Kiaušinius dažome natūraliai
PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA SU VIŠTIENA
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS
Šventėms – tortas „Snickers“
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
“Pagerinta” perlinių kruopų košė
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
KALAKUTIENOS-JAUTIENOS MALTINUKAI
Šlaunelių ir daržovių troškinys