AVIENOS-VIŠTIENOS MALTINUKAI SU PORAIS
Kategorija: Aviena / Vištiena ir paukštiena
- neriebi malta aviena: 500 gramų
- malta vištiena: 500 gramų
- porai: 1 didelio (300 gramų)
- petražolės: kuokšto (neprivaloma)
- bulvės: 1 didelė (nuskusta)
- kiaušiniai: 2
- rupi druska: 1 arbatinio šaukštelio
- šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- aliejus: 3-5 valgomųjų šaukštų
- Pirmiausia bulves sutarkuokite sūrio tarka, atsargiai nuliekite paviršiuje susidariusį skystį, bet palikite baltą krakmolą.
- Tuomet porą bei patržoles sumalkite maisto procesoriuje arba labai smulkiai supjaustykite kapokle.
- Tada visus ingredientus išmaišykite dubenyje. Masė turi gautis ganėtinai minkšta, bet neskysta.
- Po to vVirš truputį didesnės nei vidutiniškos liepsnos keptuvėje įkaitinkite 1-2 valgomuosius šaukštus aliejaus. Rankomis formuokite maždaug kiaušinio dydžio maltinukus bei dėkite tiesiai į keptuvę. Visą keptuvės dugną padenkite maltinukais, palikdamos apie 1 centimetro tarpus.
- Kepkite maždaug 5 minutes atidengus, apverskite maltinukus mentele - apkepusi pusė turi būti gražiai parudavusi. Dar kepkite apie 5 minutes. Dabar sumažinkite liepsną iki mažos. Keptuvės dugne turi susidaryti maždaug 1 centimetras skysčio, jeigu keptuvė liko sausa, pilkite vandens. Uždenkite dangčiu bei toliau troškinkite apie 20 minučių.
- Kartokite procesą, kol iškeps visi paruošti maltinukai. Aš pati nemėgstu juodų skrudulių, todėl po kiekvienos maltinukų partijos keptuvę kas kartą nuskalauju.
- Avienos-vištienos maltinukus patiekitesu bulvių purée, virtais ryžiais, grikiais, makaronais, arba su troškintais kopūstais. Galite naudoti įvairius padažus, bet, maltinukai gaunasi pakankamai sultingi, užtenka vien krienų arba adžikos pasiskaninimui.
- Maltinukus laikykite uždarame inde šaldytuve, išlieka švieži bei skanūs 1 savaitę. Skanaus!
KALAKUTIENOS-JAUTIENOS MALTINUKAI
ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
AVIENOS SRIUBA
Pikantiški 6 šašlykų receptai
AVINŽIRNIŲ MALTINUKAI - PATIKS NE TIK VEGETARAMS!
Sotus avienos ragu
TURKIŠKI MALTINUKAI SU BULVĖMIS
Šniceliai su balta duona ir padažu
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
LĘŠIŲ MALTINUKAI
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaulienos maltinukai - viduje sultingi, o viršus traškus
Kiaulienos maltinukai su pievagrybių įdaru
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Sriuba su porais ir lašiša
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Šventėms – tortas „Snickers“
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
AVIENOS ŠAŠLYKAS