ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
Kategorija: Žuvies patiekalai
- Maltinukams:
- žuvies filė: ~500 gramų (naudota jūros lydeka)
- česnakas: 2 skiltelių
- petražolės: žiupsnelio
- čiobreliai: žiupsnelio
- muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- džiūvėsėliai: 0,75 stiklinės
- svogūnai: 1
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- pipirai: žiupsnelio
- kiaušiniai: 2
- tarkuotas parmezano sūris: didelės saujos (nėra būtina)
- Padažui:
- vanduo: 2 stiklinių
- miltai: 1 valgomojo šaukšto
- kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto
- cukrus: 0,25 stiklinės
- sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- raudonieji svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- aitriosios paprikos: 0,5
- Maltinukai: Pirmiausia žuvies filė sumalkite, berkite prieskonių, druskos, pipirų, sūrio, susmulkinto česnako ir įmušame kiaušinius. Tada svogūną smulkiai sukapokite, pakepinkite bei dėkite į žuvies masę. Viską labai gerai išminkykite bei formuokite maltinukus. (Aš pati stengiausi visus maltinukus padaryti vienodus, todėl pasinaudojau svarstyklėmis. Vienas svėrė maždaug 48 gramus.) Suformuotus maltinukus apvoliokite miltuose bei kepkite iš abiejų pusių.
- Padažas: Į puodą pilkite vandens, berikite cukraus, druskos, pipirų, miltų bei kukurūzų miltų. Tuomet maišykite tol, kol nebelieka miltų gumulėlių. Padažui užvirus suberkite smulkiai sukapotą svogūną, česnaką bei viską gerai išmaišykite. Pavirkite dar maždaug 2–3 minutes.
- Labai gardu valgyti su morkų salotomis. Skanaukite!
AVIENOS-VIŠTIENOS MALTINUKAI SU PORAIS
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
KALAKUTIENOS-JAUTIENOS MALTINUKAI
AVINŽIRNIŲ MALTINUKAI - PATIKS NE TIK VEGETARAMS!
LĘŠIŲ MALTINUKAI
TURKIŠKI MALTINUKAI SU BULVĖMIS
Kiaulienos maltinukai su pievagrybių įdaru
Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais
Kiaulienos maltinukai - viduje sultingi, o viršus traškus
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
KAIMIŠKI KOTLETAI SU GRYBAIS
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS ZRAZAI SU DARŽOVIŲ ĮDARU
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
Raudonojo aksomo tortas
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš