AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Kategorija: Užkandžių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

- virti avinžirniai: 200 gramų
- Tahini sezamo sėklų pasta: 3 valgomųjų šaukštų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- ciberžolė: žiupsnelio
- Iš pradžių virtus avinžirnius, sezamų pastą sudedame į smulkintuvą. Įspaudžiame citrinos sultis, supilame aliejų, beriame druskos bei malto kumino. Viską gerai sutriname iki vientisos masės.
- Tuomet sudedame sutrintą masę į indą, kuriame patieksite bei apiberiame ciberžole arba rūkytos paprikos milteliais.
- Patiekiame su duonos trapučiais. Skanaujame!
- Pastebėjimas: Tokia pasta idealiai tinka ne tik humusui, bet ir į desertus, kepinius, bet ir puikiai tinka padažams ir salotoms, ir mėsai... Rekomenduoju išbandyti.
Panašūs receptai

Sveika avinžirnių užtepėlė su ciberžole (humusas)

HUMMUS SU SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS

Žirnelių humusas

Virtų burokėlių humusas su konservuotais avinžirniais

Morkų humusas, keptas orkaitėje

Baklažanų užtepėlė baba ganoush su tahini sezamų pasta

ŽALIASIS PUPŲ HUMUSAS

Vegetariškas avinžirnių karis (curry)

Tofu ir avinžirnių stir fry

Rožinis burokėlių humusas su virtais avinžirniais

Traškūs konservuoti avinžirniai su kuminu ir kitais prieskoniais (orkaitėje)

Vegetariškas avinžirnių troškinys