AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ

Kategorija: Užkandžiai / Vegetariški / Veganiški


AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • virti avinžirniai: 200 gramų
    • Tahini sezamo sėklų pasta: 3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • ciberžolė: žiupsnelio
  1. Iš pradžių virtus avinžirnius, sezamų pastą sudedame į smulkintuvą. Įspaudžiame citrinos sultis, supilame aliejų, beriame druskos bei malto kumino. Viską gerai sutriname iki vientisos masės.
  2. Tuomet sudedame sutrintą masę į indą, kuriame patieksite bei apiberiame ciberžole arba rūkytos paprikos milteliais.
  3. Patiekiame su duonos trapučiais. Skanaujame!
  4. Pastebėjimas: Tokia pasta idealiai tinka ne tik humusui, bet ir į desertus, kepinius, bet ir puikiai tinka padažams ir salotoms, ir mėsai... Rekomenduoju išbandyti.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: