AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Kategorija: Užkandžiai / Vegetariški / Veganiški
- virti avinžirniai: 200 gramų
- Tahini sezamo sėklų pasta: 3 valgomųjų šaukštų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- ciberžolė: žiupsnelio
- Iš pradžių virtus avinžirnius, sezamų pastą sudedame į smulkintuvą. Įspaudžiame citrinos sultis, supilame aliejų, beriame druskos bei malto kumino. Viską gerai sutriname iki vientisos masės.
- Tuomet sudedame sutrintą masę į indą, kuriame patieksite bei apiberiame ciberžole arba rūkytos paprikos milteliais.
- Patiekiame su duonos trapučiais. Skanaujame!
- Pastebėjimas: Tokia pasta idealiai tinka ne tik humusui, bet ir į desertus, kepinius, bet ir puikiai tinka padažams ir salotoms, ir mėsai... Rekomenduoju išbandyti.
HUMMUS SU SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Kiaušinius dažome natūraliai
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Kaip sustiprinti imunitetą: trys paprasti receptai
AVINŽIRNIŲ MALTINUKAI - PATIKS NE TIK VEGETARAMS!
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
Latviškas juodos duonos desertas
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU
Pasakiško skonio silkės užtepėlė su kiaušiniais
Vegetariškas plovas su avinžirniais
Coney Island čili dešrainiai
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
ŽALIASIS PUPŲ HUMUSAS
Vegetariška Korma
Šokoladinis tiramisų tortas
Saldžiarūgščiai paukštienos vėrinukai
Šniceliai su balta duona ir padažu
Sumuštinis
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
Šiltos daržovių salotos su krevetėmis
JOGURTO IR MANGŲ DESERTAS STIKLINĖSE
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS