Vegetariškas plovas su avinžirniais
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Reikės:
1 st. ryžių
0,5 morkos
0,5 galvutės svogūno
0,5 st. avinžirnių
1 arb. šaukštelis kmynų
iki 80 ml augalinio aliejaus
3 skiltelės česnako
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
2 stiklinės vandens
Gaminame
* Stambiai supjaustyti svogūną.
* Sutarkuoti morką.
* Iš anksto išvirti avinžirnius.
* Į gilų puodą įpilti aliejaus – kad uždengtų indo dugną. Viso kiekio gal ir nereikės.
* Sluoksniais sudedame: pirma – svogūnus, paskui – morką, tada – avinžirnius.
* Tada supilti ryžius, apibarstyti prieskoniais.
* Česnako skiltelių neišlukštenti, tiesiog sukaišioti po vieną skirtingose vietose. Tai suteiks puikų skonį ir aromatą.
* Viską užpilti dviem ar daugiau stiklinėmis vandens, kad apsemtų, ir užkaisti. Galima kepti ir orkaitėje įjungus apačios kepimo režimą.
* Troškinti maždaug 15-20 minučių, tada viską išmaišyti. Išimti česnako skilteles.
Skanaus.
1 st. ryžių
0,5 morkos
0,5 galvutės svogūno
0,5 st. avinžirnių
1 arb. šaukštelis kmynų
iki 80 ml augalinio aliejaus
3 skiltelės česnako
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
2 stiklinės vandens
Gaminame
* Stambiai supjaustyti svogūną.
* Sutarkuoti morką.
* Iš anksto išvirti avinžirnius.
* Į gilų puodą įpilti aliejaus – kad uždengtų indo dugną. Viso kiekio gal ir nereikės.
* Sluoksniais sudedame: pirma – svogūnus, paskui – morką, tada – avinžirnius.
* Tada supilti ryžius, apibarstyti prieskoniais.
* Česnako skiltelių neišlukštenti, tiesiog sukaišioti po vieną skirtingose vietose. Tai suteiks puikų skonį ir aromatą.
* Viską užpilti dviem ar daugiau stiklinėmis vandens, kad apsemtų, ir užkaisti. Galima kepti ir orkaitėje įjungus apačios kepimo režimą.
* Troškinti maždaug 15-20 minučių, tada viską išmaišyti. Išimti česnako skilteles.
Skanaus.
AVIENOS PLOVAS
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
Vištienos ir cukinijų apkepas
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
JAUTIENOS PLOVAS ORKAITĖJE
Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais
Keptuvėje paruošti balandėliai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Kopūstainis
Šokoladinis kavos tortas
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Vištiena su imbieru ir medumi
Šašlykai greituoju būdu..
New Orlean’o stiliaus krevetės
Ukrainietiškai troškinta kiauliena
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Jautienos befstrogenas
Gruziniska "Charčio"
Daržovių troškinys su šonine ir dešrelėmis