Vegetariškas plovas su avinžirniais

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Vegetariškas plovas su avinžirniais

Paskelbė:
03 Kovo 2020
Reikės:

1 st. ryžių
0,5 morkos
0,5 galvutės svogūno
0,5 st. avinžirnių
1 arb. šaukštelis kmynų
iki 80 ml augalinio aliejaus
3 skiltelės česnako
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
2 stiklinės vandens

Gaminame

* Stambiai supjaustyti svogūną.
* Sutarkuoti morką.
* Iš anksto išvirti avinžirnius.
* Į gilų puodą įpilti aliejaus – kad uždengtų indo dugną. Viso kiekio gal ir nereikės.
* Sluoksniais sudedame: pirma – svogūnus, paskui – morką, tada – avinžirnius.
* Tada supilti ryžius, apibarstyti prieskoniais.
* Česnako skiltelių neišlukštenti, tiesiog sukaišioti po vieną skirtingose vietose. Tai suteiks puikų skonį ir aromatą.
* Viską užpilti dviem ar daugiau stiklinėmis vandens, kad apsemtų, ir užkaisti. Galima kepti ir orkaitėje įjungus apačios kepimo režimą.
* Troškinti maždaug 15-20 minučių, tada viską išmaišyti. Išimti česnako skilteles.
Skanaus.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: