Trinta pomidorų sriuba

Kategorija: Sriubos


Trinta pomidorų sriuba

Paskelbė:
11 Balandžio 2019

INGREDIENTAI

  • Paprikos    3 vnt.
  • Svogūnai    1 vnt.
  • Česnakai    3 skiltelės
  • Daržovių sultinys    500 ml
  • Grietinėlė    200 ml    Neriebi
  • Citrinos    1 vnt.    Pagal skonį nutarkuotų žievelių
  • Čiobreliai    1 arbat. š.
  • Aliejus    50 ml    Daržovėms kepti
  • Druska    1 arbat. š.    Žiupsnelis
  • Juodieji pipirai    1 arbat. š.    Žiupsnelis
  • Pomidorai    500 g    Konservuoti

KAIP GAMINTI

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje, tada perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odeles.
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apie 8 min. pakepinkite, kad dailiai pagelstų. Tada sudėkite trintus pomidorus, nuluptas paprikas, kiek pakepinkite, masę sukrėskite į puodą su sultiniu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 30min.
3. Sriubą išplakite elektriniu plakikliu, supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus čiobrelius ir išpilstykite į lėkštes.
4. Puoškite svogūnų laiškais ir rožiniais pipirais.
Tiekite su baltos duonos skrebučiu.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: