Pikantiškas paštetas su figom

Paskelbė:
11 Balandžio 2019

INGREDIENTAI

  • Vištiena    800 g    filė ir 0,5 kg vištų kepenėlių
  • Figos    10 vnt.    džiovintų
  • Laurų lapai    1 vnt.
  • Salierai    1 vnt.    pusė šaknies
  • Svogūnai    1 vnt.
  • Duona    1 vnt.    sužiedėjusi bandelė
  • Grietinėlė    50 ml
  • Muskatas    1 arbat. š.
  • Sviestas    2 valg. š.
  • Juodieji pipirai    1 arbat. š.    keli žirneliai
  • Druska    1 arbat. š.    pagal skonį
  • Čiobreliai    1 arbat. š.    pagal skonį

KAIP GAMINTI

1. Vištieną nuplaukite, įdėkite į puodą su šaltu vandeniu, įmeskite kelis juoduosius pipirus, lauro lapelį, įberkite šaukštelį druskos, užvirkite ir palikite ant silpnos ugnies apie 20 min.
2. Į puodą sumeskite smulkintą saliero gumbą ir dar 15 min. virkite. Tada sumeskite smulkintas kepenėles ir virkite apie 10 min. Galiausiai sultinį perkoškite, bet neišpilkite, o mėsą susmulkinkite.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, kartu su figomis ir šviežiais čiobreliais pakepinkite svieste. Kai viskas dailiai apskrus, sumeskite smulkintą mėsą, apie 8 min. pakepinkite, pagardinkite muskatais.
4. Bandelę užpilkite grietinėle, kai suminkštės, įmaišykite į paruoštą pašteto masę. Ją pagal skonį pasūdykite ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu. Jeigu masė labai tiršta ir sunkiai plakasi, įpilkite šiek tiek sultinio.
5. Paštetą krėskite į sandariai uždaromą indą, per naktį palaikykite šaldytuve, tada sudėkite į dailius indelius ir tiekite su mėgstama itališka duona ir figomis.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно