Pikantiškas paštetas su figom
Kategorija: Užkandžiai
INGREDIENTAI
- Vištiena 800 g filė ir 0,5 kg vištų kepenėlių
- Figos 10 vnt. džiovintų
- Laurų lapai 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. pusė šaknies
- Svogūnai 1 vnt.
- Duona 1 vnt. sužiedėjusi bandelė
- Grietinėlė 50 ml
- Muskatas 1 arbat. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. keli žirneliai
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Čiobreliai 1 arbat. š. pagal skonį
KAIP GAMINTI
1. Vištieną nuplaukite, įdėkite į puodą su šaltu vandeniu, įmeskite kelis juoduosius pipirus, lauro lapelį, įberkite šaukštelį druskos, užvirkite ir palikite ant silpnos ugnies apie 20 min.
2. Į puodą sumeskite smulkintą saliero gumbą ir dar 15 min. virkite. Tada sumeskite smulkintas kepenėles ir virkite apie 10 min. Galiausiai sultinį perkoškite, bet neišpilkite, o mėsą susmulkinkite.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, kartu su figomis ir šviežiais čiobreliais pakepinkite svieste. Kai viskas dailiai apskrus, sumeskite smulkintą mėsą, apie 8 min. pakepinkite, pagardinkite muskatais.
4. Bandelę užpilkite grietinėle, kai suminkštės, įmaišykite į paruoštą pašteto masę. Ją pagal skonį pasūdykite ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu. Jeigu masė labai tiršta ir sunkiai plakasi, įpilkite šiek tiek sultinio.
5. Paštetą krėskite į sandariai uždaromą indą, per naktį palaikykite šaldytuve, tada sudėkite į dailius indelius ir tiekite su mėgstama itališka duona ir figomis.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
2. Į puodą sumeskite smulkintą saliero gumbą ir dar 15 min. virkite. Tada sumeskite smulkintas kepenėles ir virkite apie 10 min. Galiausiai sultinį perkoškite, bet neišpilkite, o mėsą susmulkinkite.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, kartu su figomis ir šviežiais čiobreliais pakepinkite svieste. Kai viskas dailiai apskrus, sumeskite smulkintą mėsą, apie 8 min. pakepinkite, pagardinkite muskatais.
4. Bandelę užpilkite grietinėle, kai suminkštės, įmaišykite į paruoštą pašteto masę. Ją pagal skonį pasūdykite ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu. Jeigu masė labai tiršta ir sunkiai plakasi, įpilkite šiek tiek sultinio.
5. Paštetą krėskite į sandariai uždaromą indą, per naktį palaikykite šaldytuve, tada sudėkite į dailius indelius ir tiekite su mėgstama itališka duona ir figomis.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Sriuba su lašišomis
DARŽOVIŲ SRIUBA SU VIŠTŲ SKILVELIAIS
Gruziniška charčo sriuba
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
Kiaušinius dažome natūraliai
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Vištiena su kariu
Kokosų piene troškinta vištiena su čiobreliais
Makaronai su grybais
Pica su voveraitėmis
New Orlean’o stiliaus krevetės
Pikantiškas vištienos troškinys
Pikantiški 6 šašlykų receptai
BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS
Kiaušinienė su lašiša ir špinatais
GRILL VIŠTIENA PIPIRINIAME PADAŽE
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins