Pomidorų sriuba su kukulaičiais

INGREDIENTAI
- Pomidorai 600 g šviežių arba konservuotų be odelių
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 4 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Daržovių sultinys 1 l
- Grietinėlė 200 ml neriebios
- Laurų lapai 2 vnt.
- Ryžiai 200 g rudųjų
- Jautiena 100 g ir kiaulienos faršo, perpus maišyto
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Čiobreliai 5 g šakelė džiovintų
- Aliejus 3 valg. š. kepti
KAIP GAMINTI
1. Ryžius suberkite į 0,5 litro verdančio sultinio. Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite.
2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus susmulkinkite. Jei pasirinkote konservuotus be odelių, juos tereiks susmulkinti.
3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio.
4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., sukrėskite į plakimo indą. Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.
5. Iš paruošto faršo formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.
6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Troškinkite apie 10 minučių.
7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus susmulkinkite. Jei pasirinkote konservuotus be odelių, juos tereiks susmulkinti.
3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio.
4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., sukrėskite į plakimo indą. Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.
5. Iš paruošto faršo formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.
6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Troškinkite apie 10 minučių.
7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Vištienos šaltiena su daržovėmis.

Pikantiškas paštetas su figom

Šlaunelių ir daržovių troškinys

Šaltiena

Makaronai su grybais

Sriuba su lašišomis

ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA

Rizotu įdarytos paprikos

Gruziniška charčo sriuba

Prancūziška svogūnų sriuba

Keptuvėje paruošti balandėliai

Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto

Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto

Užkandėlė su pomidorais

Gardi prancūziška svogūnų sriuba

Grybai su šonine

Trinta pomidorų sriuba

Baklažanų apkepas

Tikras vengriškas jautienos guliašas

Brokolių apkepas su kukurūzais ir ryžių plutele

Kiaušinius dažome natūraliai

CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS

TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA