Pomidorų sriuba su kukulaičiais
Kategorija: Sriubos
INGREDIENTAI
- Pomidorai 600 g šviežių arba konservuotų be odelių
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 4 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Daržovių sultinys 1 l
- Grietinėlė 200 ml neriebios
- Laurų lapai 2 vnt.
- Ryžiai 200 g rudųjų
- Jautiena 100 g ir kiaulienos faršo, perpus maišyto
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Čiobreliai 5 g šakelė džiovintų
- Aliejus 3 valg. š. kepti
KAIP GAMINTI
1. Ryžius suberkite į 0,5 litro verdančio sultinio. Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite.
2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus susmulkinkite. Jei pasirinkote konservuotus be odelių, juos tereiks susmulkinti.
3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio.
4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., sukrėskite į plakimo indą. Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.
5. Iš paruošto faršo formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.
6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Troškinkite apie 10 minučių.
7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus susmulkinkite. Jei pasirinkote konservuotus be odelių, juos tereiks susmulkinti.
3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio.
4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., sukrėskite į plakimo indą. Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.
5. Iš paruošto faršo formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.
6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Troškinkite apie 10 minučių.
7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Pikantiškas paštetas su figom
Šlaunelių ir daržovių troškinys
Šaltiena
Makaronai su grybais
Sriuba su lašišomis
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Rizotu įdarytos paprikos
Gruziniška charčo sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba
Keptuvėje paruošti balandėliai
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Užkandėlė su pomidorais
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Grybai su šonine
Trinta pomidorų sriuba
Baklažanų apkepas
Tikras vengriškas jautienos guliašas
Brokolių apkepas su kukurūzais ir ryžių plutele
Kiaušinius dažome natūraliai
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA