Baklažanų apkepas

INGREDIENTAI
- Baklažanai 4 vnt. nedideli
- Jautiena 300 g faršo
- Svogūnai 1 vnt. ir baltajam padažui 1 svogūnas
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorai 500 g didelė skardinė smulkintų pomidorų be odelių
- Aitrioji paprika 1 valg. š. padažo
- Vynas 125 ml raudono
- Džiūvėsiai 3 valg. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Gvazdikėliai 3 vnt.
- Sūris 1 vnt. pakuotė tarkuoto parmezano
- Sviestas 1 valg. š. Baltajam padažui
- Miltai 2 valg. š. Baltajam padažui
- Pienas 400 ml Baltajam padažui
- Muskatas 1 arbat. š. Baltajam padažui; pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
KAIP GAMINTI
1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite pailgais griežinėliais, įtrinkite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį skystį, o baklažanus trumpai apkepkite aliejuje.
2. Keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, tada sukrėskite šakute maigytą faršą, trintus pomidorus, aitriųjų paprikų padažą, supilkite vyną, suberkite dalį džiūvėsėlių. Padažą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min., kol išgaruos visas skystis.
3. Nedideliame puodelyje pakaitinkite pieną su nuluptu svogūnu, tarkuotais muskatais ir atvėsinkite. Puode ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus, plakdama pamažu supilkite pieną. Maišydama kaitinkite ant ugnies apie 3 min., dar pasūdykite, pagardinkite pipirais.
4. Kepimo formą pabarstykite džiūvėsėliais, tada dėkite baklažanų sluoksnį, tolygiai paskirstykite mėsos faršą, vėl dėkite baklažanų ir užpilkite baltojo padažo. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., tada berkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar apie 10 min., kol apkepas pasidarys auksinės spalvos.
2. Keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, tada sukrėskite šakute maigytą faršą, trintus pomidorus, aitriųjų paprikų padažą, supilkite vyną, suberkite dalį džiūvėsėlių. Padažą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min., kol išgaruos visas skystis.
3. Nedideliame puodelyje pakaitinkite pieną su nuluptu svogūnu, tarkuotais muskatais ir atvėsinkite. Puode ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus, plakdama pamažu supilkite pieną. Maišydama kaitinkite ant ugnies apie 3 min., dar pasūdykite, pagardinkite pipirais.
4. Kepimo formą pabarstykite džiūvėsėliais, tada dėkite baklažanų sluoksnį, tolygiai paskirstykite mėsos faršą, vėl dėkite baklažanų ir užpilkite baltojo padažo. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., tada berkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar apie 10 min., kol apkepas pasidarys auksinės spalvos.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins

Šaltiena

Silkės ir grybų mišrainė

Spageti troškinys su vištiena

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

Lietiniai su grybų įdaru

Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže

Purus cukinijų ir ryžių apkepas

Itališkas baklažanų apkepas

Grybai su šonine

Vištiena su kariu

Pica su voveraitėmis

Pikantiškos vištienos salotos

Pomidorų sriuba su kukulaičiais

Makaronų apkepas su daržovėmis

Makaronų ir faršo apkepas

Aštrus troškinys su vištiena

Gruziniška charčo sriuba

SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA

CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS

Kiaulienos aštrus marinatas

Jautienos salotos su marinuotų agurkų padažu

Baklažanų kepsneliai su sūrio padažu