Rizotu įdarytos paprikos
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai

INGREDIENTAI
- Paprikos 4 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Ryžiai 150 g rizoto
- Vynas 100 ml balto
- Vištienos sultinys 700 ml ar paukštienos
- Sūris 50 g tarkuoto parmezano
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų pusės citrinos žievelių
- Sviestas 30 g
- Grietinė 3 valg. š. riebios
- Muskatas 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
KAIP GAMINTI
1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas, viršūnėles nupjaukite.
2. Svogūną ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus.
3. Suberkite ryžius, išmaišykite, supilkite vyną, kai ryžiai jį sugers, įpilkite 200 ml sultinio ir maišydamos virkite ant vidutinės ugnies, kol ryžiai sugers skystį. Taip po truputį įmaišykite likusį sultinį ir, kai ryžiai pasidarys minkšti, suberkite parmezaną.
4. Masę pagardinkite druska, pipirais, muskatais, citrinos žievelėmis, gerai išmaišykite ir nukaiskite, įmaišykite sviestą bei grietinę.
5. Paruoštu įdaru pripildykite paprikas, užvožkite nupjautas viršūnėles, supilkite sultinį ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 35–40 minučių.
2. Svogūną ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus.
3. Suberkite ryžius, išmaišykite, supilkite vyną, kai ryžiai jį sugers, įpilkite 200 ml sultinio ir maišydamos virkite ant vidutinės ugnies, kol ryžiai sugers skystį. Taip po truputį įmaišykite likusį sultinį ir, kai ryžiai pasidarys minkšti, suberkite parmezaną.
4. Masę pagardinkite druska, pipirais, muskatais, citrinos žievelėmis, gerai išmaišykite ir nukaiskite, įmaišykite sviestą bei grietinę.
5. Paruoštu įdaru pripildykite paprikas, užvožkite nupjautas viršūnėles, supilkite sultinį ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 35–40 minučių.
Panašūs receptai

Kreminis moliūgų rizotas su jogurtu ir prieskoniais

Ryžiai su vištiena, daržovėmis ir kiaušiniu

Ryžiai su vištiena ir žiediniu kopūstu

Graikiškos salotos

Ryžių spurgos

Kataloniška vištiena su daržovėmis ir ryžiais

Įdarytos paprikos su vištiena ir daržovėmis

Risotto (ryžių rizotas)

Tinginių "plovas" (ryžių košė) su dešrelėmis ir pomidorų padažu

Balandėlių apkepas

VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ

Vegetariški čenakai su sojos ir kviečių baltymų filė bei raugintais kopūstais