Lietiniai su grybų įdaru
Kategorija: Grybų patiekalai / Blynai
INGREDIENTAI
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanduo 2 st.
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 3 valg. š.
- Grybai 300 g džiovinti baravykai (tiks ir kitokie džiovinti grybai)
- Svogūnai 2 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
KAIP GAMINTI
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį, 1 valg. š. aliejaus, įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Berkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius. Nuo kiekvieno popieriniu rankšluosčiu nuspauskite riebalų perteklių (dėkite lietinį ant popierinio rankšluosčio lapo, uždenkite kitu lapu ir švelniai paspaudykite pirštais).
- Džiovintus grybus pamirkykite 1-2 val. šaltame vandenyje, paskui apie 20 min. pavirkite. Grybus sumalkite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sukrėskite smulkintus svogūnus, šiek tiek pakepinkite. Tada sukrėskite maltus grybus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar pakepinkite nuolat pamaišydama.
- Krėskite įdaro ant lietinio, sulankstykite vokeliu ar susukite į volelį. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite iš abiejų pusių, kol lietiniai gražiai apskrus.
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Veganiški blyneliai / lietiniai - tikrai labai paprastai pagaminami!
Virtinukai su grybų įdaru
Grybai su šonine
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Pyragėliai su grybais
Trapūs pyragėliai
Marinuoti baravykai
Virtinukai su grybų įdaru
LIETINIAI BLYNAI SU MĖSA IR DARŽOVĖMIS
Pyragas su maskarpone
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Grybai su riešutais
Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu
Baklažanų apkepas
Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS