Grybai su šonine
Kategorija: Grybų patiekalai
INGREDIENTAI
- Pievagrybiai 1 kg
- Grybai 4 vnt. džiovinti baravykai
- Svogūnai 2 vnt.
- Kiauliena 50 g šoninės
- Aliejus 3 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Grietinėlė 250 ml
- Laurų lapai 2 vnt.
- Anakardžių riešutai 40 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
KAIP GAMINTI
- Svogūnus nulupkite, susmulkinkite.
- Džiovintus baravykus pamerkite nedideliame kiekyje šilto vandens, apie valandą pamirkykite ir susmulkinkite.
- Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Šoninę supjaustykite juostelėmis.
- Šaukšte aliejaus pakepinkite svogūnus ir šoninę.
- Kitoje keptuvėje likusiame aliejuje apkepkite pievagrybius. Kai jie dailiai apskrus, suberkite miltus, gerai išmaišykite, dar kelias min. pakepkite ir sukrėskite į troškintuvą.
- Ten pat sukrėskite svogūnų ir šoninės troškinį, supilkite baravykus su vandeniu, kuriame mirko, įdėkite grietinėlę, sumeskite laurų lapelius, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite apie 10 min.
- Nukėlusi nuo ugnies į troškinį įmaišykite skrudintus smulkintus riešutus.
- Patiekalą tiekite karštą su bulvių koše.
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
Sriuba su lašišomis
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
Pikantiškas paštetas su figom
Grybai su riešutais
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
Pica su voveraitėmis
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Makaronai su grybais
Lietiniai su grybų įdaru
Baklažanų apkepas
Pyragėliai su grybais
Omletas su bulvėmis ir grybais
Žuvies kotletai su kiaulienos šoninės ir baravykų įdaru
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Vištiena su kariu
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Baravykų sriuba
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
Vokiški silkės suktinukai
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Vištienos šaltiena su daržovėmis.