Lietiniai su avokadais
Kategorija: Blynai
INGREDIENTAI
- Miltai 100 g Lietinių tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. Lietinių tešlai
- Pienas 1 st. Lietinių tešlai
- Sviestas 1 valg. š. Lietinių tešlai
- Medus 4 valg. š. Įdarui; skysto
- Grietinė 4 valg. š. Įdarui
- Pomidorai 4 vnt. Įdarui
- Sūris 100 g Įdarui; parmezano
- Avokadai 2 vnt. Įdarui; sunokę
- Citrinos 1 vnt. Įdarui; 3 šaukštai citrinų sulčių
- Garstyčios 4 valg. š. Įdarui; ir 4 valg. š. garstyčių grūdelių
- Druska 1 arbat. š. Lietinių tešlai ir įdarui; pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. Įdarui; pagal skonį
- Aliejus 2 valg. š.
KAIP GAMINTI
1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Iškepkite blynus ir laikykite karštoje orkaitėje, kad neatvėstų.
2. Medų išsukite su grietine ir garstyčių grūdeliais.
3. Pomidorus perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.
4. Sūrį sutarkuokite. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Avokadų ir pomidorų gabaliukus pasūdykite, apibarstykite pipirais.
5. Ant šiltų blynelių tepkite garstyčių padažo, dėkite pomidorų ir avokadų, berkite tarkuoto sūrio, dailiai suvyniokite ir patiekite su mėgstamu padažu.
2. Medų išsukite su grietine ir garstyčių grūdeliais.
3. Pomidorus perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.
4. Sūrį sutarkuokite. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Avokadų ir pomidorų gabaliukus pasūdykite, apibarstykite pipirais.
5. Ant šiltų blynelių tepkite garstyčių padažo, dėkite pomidorų ir avokadų, berkite tarkuoto sūrio, dailiai suvyniokite ir patiekite su mėgstamu padažu.
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Pica su voveraitėmis
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Tortas „Raffaello“
SALDŪS ŠUNIUKAI
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Kiaušinius dažome natūraliai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Obuolių desertas
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Lietiniai su krabų lazdelėmis maloniai nustebino skoniu
Klasikinis medaus tortas
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
Veganiški blyneliai / lietiniai - tikrai labai paprastai pagaminami!
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Trinta pomidorų sriuba
Lietiniai su grybų įdaru
Plikyti pyragaičiai
Apelsinų ir migdolų pyragas
Skanėstas su uogomis
Patys skaniausi žemaičių blynai