Pyragas su maskarpone

Kategorija: Desertai


Pyragas su maskarpone

Paskelbė:
11 Balandžio 2019

INGREDIENTAI

  • Sausainiai    400 g
  • Migdolai    20 g    maltų
  • Sviestas    50 g
  • Cukrus    2 valg. š.    ir 60 g įdarui
  • Maskarponės sūris    250 g    Įdarui
  • Želatina    15 g    Įdarui ir obuolių masei 15 g
  • Citrinos    1 vnt.    Įdarui ir obuolių masei 2 šaukštai citrinų sulčių
  • Vanilinis cukrus    1 valg. š.    Įdarui
  • Sultys    2 valg. š.    Įdarui ir 180 g obuolių masei; obuolių sulčių
  • Grietinėlė    150 ml    Įdarui; plakamosios
  • Obuoliai    2 vnt.    Obuolių masei
  • Apelsinai    1 vnt.    Obuolių masei; pusės apelsino žievelių

KAIP GAMINTI

1. Sausainius sutrupinkite, gerai ištrinkite su skrudintais migdolais, sviestu ir cukrumi. Masę klokite į torto formą, spausdamos rankomis išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
2. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, pakaitinkite, supilkite obuolių sultis, suberkite nuo pusės citrinos nutarkuotas žieveles, kai želatina ištirps, nukelkite puodelį nuo ugnies, atvėsinkite, skystį supilkite į maskarponę ir išmaišykite. Supilkite baltąjį ir vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Grietinėlę išplakite iki standumo ir įmaišykite į maskarponės masę. Tada ją supilkite ant sausainių papločio ir 2 val. pastatykite į šaldytuvą.
3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais, suberkite į puodelį su apelsino žievelėmis, supilkite citrinų sultis ir 3minutes patroškinkite.
4. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Obuolių sultis pakaitinkite, sukrėskite želatiną, supilkite į obuolių masę, išmaišykite, atvėsinkite ir, kai ims stingti, paskleiskite ant maskarponės masės.
5. Laikykite šaldytuve apie 3 val.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko). 
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: