Obuolių desertas

Kategorija: Desertai


Obuolių desertas

Paskelbė:
11 Balandžio 2019

INGREDIENTAI

  • Grietinėlė    200 ml    Indelis plakamosios
  • Obuoliai    4 vnt.
  • Svarainiai    10 vnt.
  • Citrinos    1 vnt.    šaukštelis nutarkuotų citrinų žievelių ir pagal skonį citrinų sulčių
  • Brendis    50 ml
  • Sviestas    2 valg. š.
  • Sausainiai    10 vnt.    avižiniai
  • Maskarponės sūris    100 g
  • Varškė    100 g    neriebios
  • Cukrus    2 valg. š.
  • Riešutai    125 g    maltų
  • Cinamonas    1 arbat. š.    pagal skonį
  • Rudasis cukrus    1 arbat. š.    pagal skonį
  • Mėtos    1 arbat. š.    keli lapeliai papuošti

KAIP GAMINTI

1. Pertrintą varškę išsukite iki purumo su cukrumi ir maskarpone.
2. Avižinius sausainius sulaužykite ir išdalykite į keturias stiklines taures, apšlakstykite brendžiu ir šakute dar patrupinkite, užberkite sausoje keptuvėje skrudintų ir gerai atvėsintų maltų riešutų. 
3. Obuolius ir svarainius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite cinamonu, ruduoju cukrumi, citrinų žievelėmis ir, kol suminkštės, pakepkite svieste, tada atvėsinkite.
4. Grietinėlę su citrinų sultimis išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į maskarponės ir varškės masę.
5. Ant paruoštų avižinių sausainių krėskite obuolių, tada varškės ir grietinėlės masės, vėl krėskite obuolių ir likusį varškės kremą.
6. Desertą puoškite mėtų lapeliais ir bent dvi valandas palaikykite šaldytuve.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: