Pica su voveraitėmis
Kategorija: Grybų patiekalai / Makaronai, pica
INGREDIENTAI
- Miltai 625 g Tešlai
- Mielės 6 g Tešlai; sausų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. Tešlai
- Grybai 500 g Įdarui; šviežių voveraičių
- Vištiena 300 g Įdarui; filė
- Sviestas 1 valg. š. Įdarui
- Svogūnai 1 vnt. Įdarui
- Sūris 200 g Įdarui; tarkuoto brandinto
- Grietinėlė 2 valg. š. Įdarui
- Česnakai 2 skiltelės Įdarui
- Pomidorų padažas 2 valg. š. Įdarui
- Vanduo 1 st. Tešlai; šilto
- Druska 1 arbat. š. Tešlai ir įdarui; pagal skonį
- Cukrus 1 arbat. š. Tešlai; žiupsnelis
- Petražolės 1 valg. š. Įdarui
- Pipirai 1 arbat. š. Įdarui pagal skonį
KAIP GAMINTI
1. Pirmiausia paruoškite tešlą: mieles sumaišykite su žiupsneliu cukraus, užpilkite puse puodelio šilto vandens ir palikite pastovėti.
2. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska, tada supilkite mielių mišinį, likusius miltus, vandenį ir aliejų. Užminkykite minkštą tešlą, ją sudėkite į aliejumi pateptą dubenį ir palikite stovėti apie valandą, kad pakiltų.
3. Tada tešlą išminkykite, suformuokite norimo dydžio picos pagrindus ir iškočiokite.
4. Vištieną išvirkite garuose, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir suplėšykite šakute.
5. Voveraites nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir pakepinkite svieste.
6. Kai voveraitės bus beveik paruoštos, sumeskite vištieną, supilkite grietinėlę ir troškinkite, iki plėšyta vištiena sugers visą skystį ir masė taps tiršta.
7. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su petražolėmis.
8. Ant paruoštos picos tešlos saikingai tepkite pomidorų pastos, krėskite vištienos ir voveraičių, ant viršaus – svogūnų, česnakų ir petražolių mišinio, galiausiai užberkite tarkuoto sūrio.
9. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20–30 min.
2. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska, tada supilkite mielių mišinį, likusius miltus, vandenį ir aliejų. Užminkykite minkštą tešlą, ją sudėkite į aliejumi pateptą dubenį ir palikite stovėti apie valandą, kad pakiltų.
3. Tada tešlą išminkykite, suformuokite norimo dydžio picos pagrindus ir iškočiokite.
4. Vištieną išvirkite garuose, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir suplėšykite šakute.
5. Voveraites nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir pakepinkite svieste.
6. Kai voveraitės bus beveik paruoštos, sumeskite vištieną, supilkite grietinėlę ir troškinkite, iki plėšyta vištiena sugers visą skystį ir masė taps tiršta.
7. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su petražolėmis.
8. Ant paruoštos picos tešlos saikingai tepkite pomidorų pastos, krėskite vištienos ir voveraičių, ant viršaus – svogūnų, česnakų ir petražolių mišinio, galiausiai užberkite tarkuoto sūrio.
9. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20–30 min.
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
Tortas „Juodasis miškas“
Pica su faršu
Pica su tunu
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Pica su vištiena ir ananasais
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Mielinės spurgos su džemu
Soti naminė pica
Su voveraitėmis troškintas triušis
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Pica su mocarela ir pomidorais
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
Krafinai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
Sūrio mėgėjų pica
SRIUBA SU VOVERAITĖMIS IR RYŽIAIS
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
ŽEMAITIŠKI BLYNAI KITAIP (SU VOVERAITĖMIS)