Tortas „Raffaello“
INGREDIENTAI
Biskvitams:
5 didelių kiaušinių
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1/4 stiklinės (65 ml) aliejaus
1 1/2 stiklinės + 2 valg. š. (230 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
Kremui:
1 indelio (385 g) kondensuoto pieno
180 g sviesto (82 proc. riebumo)
450 g grietinėlės (36 proc. riebumo)
50 g kokoso drožlių
Biskvitų sulaistymui:
3/4 stiklinės (190 ml) vandens
2 citrinų sulčių
2 arb. š. cukraus
Papuošimui:
30 vnt. biskvitinių pirštelių, nupjautų iki 8 cm. ilgio
50 g kokoso drožlių
citrinos griežinėlių
šviežių mėtų lapelių
saldainių „Raffaello“
GAMINIMO EIGA
IŠKEPKITE BISKVITUS1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes).
3. Toliau plakant, silpna srovele supilkite aliejų, minutę paplakite.
4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišykite nuo dugno link viršaus, kol tešla taps vientisa.
5. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
6. Leiskite atvėsti praviroje orkaitėje. Atvėsusį perpjaukite į keturias dalis, taip pasiruošdami keturis torto biskvitus.
PARUOŠKITE KREMĄ
1. Kambario temperatūros sviestą išplakite su tokios pat kambario temperatūros kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Suberkite kokoso drožles iš išmaišykite.
2. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir per kelias dalis lengvais judesiais įmaišykite į sviestinį kremą. Turite gauti lygios vientisos konsistencijos kremą. Kol sluoksniuosite tortą, laikykite šaldytuve.
PARUOŠKITE SIRUPĄ BISKVITŲ SULAISTYMUI
1. Visus produktus sumaišykite, kol cukrus ištirps.
SURINKITE IR PAPUOŠKITE TORTĄ
1. Pasiruoškite torto lėkštę, į jos centrą pastatykite 23 – 24 cm skersmens torto formos bortelius.
2. Į bortelius dėkite pirmąjį biskvitą, jį sulaistykite citrinų sirupu. Aplink biskvitą, glausdami prie tortinės bortelių, plokščiosiomis puselėmis į vidų, nupjautais galais į apačią, ratu išdėliokite citrinų sirupe sekundę pamirkytus (plokščiąją pirštelio pusę tik sekundei merkite į paruoštą drėkinimui sirupą ir greitai ištraukite!) biskvitinius pirštelius.
3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleiskite ketvirtadalį paruošto kremo.
4. Dėkite antrąjį biskvitą, šiek tiek paspauskite delnais, sulaistykite citrinų sirupu ir paskleiskite antrąjį ketvirtadalį kremo. Lygiai taip pat susluoksniuokite likusius du biskvitus. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo.
5. Torto paviršių išlyginkite ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
6. Nuo sustingusio torto nuimkite tortinės bortelius, tortą apjuoskite medžiagine juostele. Viršų apibarstykite kokoso drožlėmis, papuoškite citrinų riekelėmis, šviežių mėtų lapeliais ir perpus perpjautais saldainiais.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis: Sauleta virtuve
O čia labai skanu! :)

Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins

Šokoladinis tiramisų tortas

Kiaušinius dažome natūraliai

Raudonojo aksomo tortas

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Tortas "Krepvilis"

Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"

Klasikinis medaus tortas

Tortas „Paukščių pienas“, teisingiausias mano močiutės receptas

Šokoladinis kavos tortas

Obuolių desertas

Šokoladiniai putėsiai

LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS

KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS

Mėsainis Insanity

Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu

Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas

Saldainiai Rafaelo

Šokoladinis maskarponės tortas su kava

Šventėms – tortas „Snickers“

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Pikantiški 6 šašlykų receptai

Tortas „Juodasis miškas“

Gaivus nekeptas tortas su rikota