Burgeriai - Kaip padaryti kokybišką?
Kategorija: Naudingi patarimai / Kamado Bono Receptai
Kokybiškai pagamintas burgeris (mėsainis) labai lengvai gali tapti vienu iš pačių skaniausių vasaros griliaus patiekalų. Bet žiūrint iš kitos pusės, jį sugadinti yra ganėtinai lengva! Tad šį kartą labai noriu pasidalinti su Jumis patarimais, kaip pasigaminti tikrai kokybišką mėsainį + klasikiniu burgerio receptu, kai nesinori eksperimentų arba kažkokių gurmaniškų skonių, o norisi suvalgyti tikrai kokybišką mėsainį.
Kokybiško mėsainio patarimai:
- Renkamės tik pačias kokybiškiausias bandeles. Mano pačios geriausias pasirinkimas - Brioche bandelės. Tai yra ypatingo, šiek tiek salstelėjusio skonio, labai minkštos bei purios bandelės. Seniau jas buvo įmanoma įsigyti tik specializuotuose kepinių kepyklėlėse, bet šiai dienai daug paprasčiau - Brioche mėsainių bandeles įmanoma rasti prekybos centruose. Aišku, jei turite laiko, geriausia kepame šias bandeles patys!
- Nepamirštame, kad kepant faršą, jis susitraukia iš pločio ir paauga į aukštį. Tad iš žalios mėsos būtinai formuojame didesnį plokščią "blyną" - mažiausiai keliais centimetrais platesnį nei bandelės. Tada iškepusi mėsa gausis bandelės dydžio. Prieš kepdami mėsą palaikome ją kambario temperatūroje, kad nebūtų ką tik ištraukta iš šaldytuvo. Taip pat - būtinai neperkepame, nes kitaip mėsa bus ne minkšta bei sultinga, o kieta.
- Nepersistengiame su įvairiausias padažais, kad jie neužgožtų visų kitų skonių. Didesnį padažo kiekį tepame ant apatinės bandelės, tada valgant jis nevarvės ir bus valgyti daug patogiau.
Mėsainio "sulipinimo" taisyklės:
- apatinė bandelė, tada padažas, iškepta mėsa, sūris (ant dar šiltos mėsos, kad spėtų išsilydyti), mėgstamos daržovės ir viršutinė bandelė (su minimaliai užteptu padažu).
1. Paruoškite maltą jautienos mėsą: Dubenyje sumaišykite maltą jautienos mėsą, susmulkintą svogūną bei česnaką, kiaušinį, garstyčias, vorčesterio padažą, druską ir pipirus (druska ir pipirai - dėkite pagal savo skonį, bet aš pati dedu maždaug vieną šaukštelį druskos ir pusę arbatinio šaukštelio pipirų).
2. Įkaitinkite grilių, suformuokite mėsos "blynus" ir iškepkite. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo kaitros, "blynų" dydžio ir mėgstamo iškepimo lygio. Jeigu grilio neturite, galite kepti ir orkaitėje arba net keptuvėje. Man asmeniškai grilius šiuo atveju yra geriausias pasirinkimas.
3. Per tą laiką, kol mėsa iškeps, susipjaustykite kitus ingredientus, pasiruoškite padažus.
4. Keptuvėje paskrudinkite šoninę, kol taps tamsi bei traški.
5. Kai jau mėsa iškepa, perkelkite ją į lėkštę ir leiskite "pailsėti" maždaug 10 minučių.
6. Per tą laiką, kelias minutes grilyje pašildykite bandeles. Vėl gi, galite šildyti orkaitėje, jei neturite grilio savo namuose arba nenorite šiuo metu jo "užkurti". :)
7. Po to ant apatinės bandelės tepkite česnakinio padažo. ant viršutinės - pomidorų padažo.
8. Formuokite burgerį-mėsainį: Apatinė bandelė, iškepta mėsa, sūris, apkepta traški šoninė, pomidoras, raudonasis svogūnas, salota ir viršutinė bandelė. Skanaukite!
Kokybiško mėsainio patarimai:
- Renkamės tik pačias kokybiškiausias bandeles. Mano pačios geriausias pasirinkimas - Brioche bandelės. Tai yra ypatingo, šiek tiek salstelėjusio skonio, labai minkštos bei purios bandelės. Seniau jas buvo įmanoma įsigyti tik specializuotuose kepinių kepyklėlėse, bet šiai dienai daug paprasčiau - Brioche mėsainių bandeles įmanoma rasti prekybos centruose. Aišku, jei turite laiko, geriausia kepame šias bandeles patys!
- Nepamirštame, kad kepant faršą, jis susitraukia iš pločio ir paauga į aukštį. Tad iš žalios mėsos būtinai formuojame didesnį plokščią "blyną" - mažiausiai keliais centimetrais platesnį nei bandelės. Tada iškepusi mėsa gausis bandelės dydžio. Prieš kepdami mėsą palaikome ją kambario temperatūroje, kad nebūtų ką tik ištraukta iš šaldytuvo. Taip pat - būtinai neperkepame, nes kitaip mėsa bus ne minkšta bei sultinga, o kieta.
- Nepersistengiame su įvairiausias padažais, kad jie neužgožtų visų kitų skonių. Didesnį padažo kiekį tepame ant apatinės bandelės, tada valgant jis nevarvės ir bus valgyti daug patogiau.
Mėsainio "sulipinimo" taisyklės:
- apatinė bandelė, tada padažas, iškepta mėsa, sūris (ant dar šiltos mėsos, kad spėtų išsilydyti), mėgstamos daržovės ir viršutinė bandelė (su minimaliai užteptu padažu).
Ingredientai
- malta jautiena: 800 gramų
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- česnakas: 2 skiltelių
- kiaušiniai: 1
- garstyčios: 1 valgomojo šaukšto (rekomenduoju rinktis "Dižono")
- vorčesterio padažas: šlakelio
- druska
- pipirai
- mėsainių bandelės: 4 (geriausiai renkamės "Brioche")
- sūris: 4 riekelių
- plonai pjaustyta šaltai rūkyta šoninė: 8 riekelių (geriausiai amerikietiško tipo)
- pomidorai: 1
- raudonieji svogūnai: 1
- salotų lapai: 4
- česnakinis padažas: 4 arbatinių šaukštelių
- pomidorų padažas: 4 arbatinių šaukštelių
Recepto paruošimas
1. Paruoškite maltą jautienos mėsą: Dubenyje sumaišykite maltą jautienos mėsą, susmulkintą svogūną bei česnaką, kiaušinį, garstyčias, vorčesterio padažą, druską ir pipirus (druska ir pipirai - dėkite pagal savo skonį, bet aš pati dedu maždaug vieną šaukštelį druskos ir pusę arbatinio šaukštelio pipirų).
2. Įkaitinkite grilių, suformuokite mėsos "blynus" ir iškepkite. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo kaitros, "blynų" dydžio ir mėgstamo iškepimo lygio. Jeigu grilio neturite, galite kepti ir orkaitėje arba net keptuvėje. Man asmeniškai grilius šiuo atveju yra geriausias pasirinkimas.
3. Per tą laiką, kol mėsa iškeps, susipjaustykite kitus ingredientus, pasiruoškite padažus.
4. Keptuvėje paskrudinkite šoninę, kol taps tamsi bei traški.
5. Kai jau mėsa iškepa, perkelkite ją į lėkštę ir leiskite "pailsėti" maždaug 10 minučių.
6. Per tą laiką, kelias minutes grilyje pašildykite bandeles. Vėl gi, galite šildyti orkaitėje, jei neturite grilio savo namuose arba nenorite šiuo metu jo "užkurti". :)
7. Po to ant apatinės bandelės tepkite česnakinio padažo. ant viršutinės - pomidorų padažo.
8. Formuokite burgerį-mėsainį: Apatinė bandelė, iškepta mėsa, sūris, apkepta traški šoninė, pomidoras, raudonasis svogūnas, salota ir viršutinė bandelė. Skanaukite!
Raktažodžiai:
burgeriai, mesainiai, receptas, kamado bono, tikras burgeris, burgerio gamyba, kaip gaminti burgeri, burgerio receptas
Klasikinis sūrainis
Šokoladinis pyragas - Šokoladainis be kiaušinių
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Mini pusryčių picos
Mėsainis Insanity
Čili dešrainiai
Bandelės su lašinukais
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu
13 virtuvės gudrybių, kurias ne visada žino net patyrusios šeimininkės
Kūčios įdomiau: Silkė su apelsinais, poru ir kariu
žuvienė su perlinėmis kruopomis
Mielinės spurgos su džemu
Kopūstų troškinys su mėsa
Laimingos moters receptas: Kas neatleistina moteriai virš 40
Coney Island čili dešrainiai
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
Šaltibarščiai Kitaip
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Dešrainis su daržovėmis
Cesnakinis picerijos padazas
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI