Bandelės su lašinukais
Kategorija: Užkandžiai
Reikės:
500 g miltų;
8 g sausų mielių;
250 ml pieno;
40 g cukraus;
50 g sviesto;
2 kiaušinių;
žiupsnelio druskos,sezamo sėklų.
Įdarui:
250 g lašinukų arba šalto rūkymo mėsytės;
2 v.š. džiūvėsėlių;
2 svogūnų;
1-2 v.š. smulkintų petražolių;
druskos, pipirų.
Eiga:
* Šiek tiek pašildome pieną, suberiame cukrų, mieles, šiltai paliekame, kol suputos. Į kitą dubenį suberiame miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušame kiaušinį, suberiame druską. Suputojusias mieles supilame į miltų dubenį, minkome apie 10-15 minučių. Uždengiame dubenį ir paliekame šiltoje vietoje pakilti.
* Kol tešla kyla, gaminame įdarą. Smulkiai supjaustome svogūnus, iki skaidrumo pakepiname keptuvėje, suberiame pjaustytus lašinukus ir kelias minutes pakepiname. Baigus kepimui suberiame prieskonius ir džiūvėsėlius.
500 g miltų;
8 g sausų mielių;
250 ml pieno;
40 g cukraus;
50 g sviesto;
2 kiaušinių;
žiupsnelio druskos,sezamo sėklų.
Įdarui:
250 g lašinukų arba šalto rūkymo mėsytės;
2 v.š. džiūvėsėlių;
2 svogūnų;
1-2 v.š. smulkintų petražolių;
druskos, pipirų.
Eiga:
* Šiek tiek pašildome pieną, suberiame cukrų, mieles, šiltai paliekame, kol suputos. Į kitą dubenį suberiame miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušame kiaušinį, suberiame druską. Suputojusias mieles supilame į miltų dubenį, minkome apie 10-15 minučių. Uždengiame dubenį ir paliekame šiltoje vietoje pakilti.
* Kol tešla kyla, gaminame įdarą. Smulkiai supjaustome svogūnus, iki skaidrumo pakepiname keptuvėje, suberiame pjaustytus lašinukus ir kelias minutes pakepiname. Baigus kepimui suberiame prieskonius ir džiūvėsėlius.
* Tešlą kočiojame apie 1 cm storio, stikline įspaudžiame rutuliukus, šiek tiek pakočiojame ir dedame įdarą (~1 a.š.). Formuojame bandeles, aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis.. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 20-25 minutes.
Gardžiosios mielinės spurgos
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Mielinės spurgos su džemu
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Pica su tunu
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Naminiai kibinai su vištiena
Krafinai
Labai skanios spurgos
Pica su faršu
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Mėsainis Insanity
Sultingi skanūs beliašai!
Baltos duonos ir kiaušinių krepšeliai
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
DARŽOVIŲ IR MĖSYTĖS MIŠRAINĖ
Pica su voveraitėmis
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU