Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai (2 asmenims):
Gaminimas:
Pirmiausiai užvirkite vandenį su žiupsneliu druskos ir šlakeliu acto nedideliame puode, kuriame vandens būtų 7-8 cm nuo dugno. Kol vanduo kaista, perpjaukite bandelę pusiau, patepkite sviestu ir paskrudinkite keptuvėje be riebalų, kol gražiai paruduos. Dėkite bandelės puseles į lėkštes ir kiekvienos viršų patepkite majonezu lyg ant duonos teptumėte kreminį sūrelį. Ant viršaus uždėkite kelias plonas pomidoro riekeles. Padenkite bandelę špinatų lapeliais, o ant jų sudėkite kelias prosciutto juosteles. Kiaušinį įmuškite į puodelį, tačiau tai darykite atsargiai, kadangi, pavyzdžiui, pjaustymui skirtas peilis dažnai prakerta kiaušinio trynį. Vandeniui užvirus šiek tiek pamaišykite šaukštu ratu ir į susidariusį sūkurį švelniai supilkite kiaušinį. Virkite jį lygiai 2 minutes, nebent nemėgstate skystai virto kiaušinio, bet tokiu atveju geriau negadinkite kiaušinių. Atsargiai, patogiausiai su dviem šaukštais, ir uždėkite ant paruoštos bandelės.
Ant kiaušinio uždėkite arbatinį šaukštelį majonezo ir apibarstykite šviežiai maltais pipirais, kristaline druska (ji žymiai estetiškiau atrodo) ir čiobrelio lapelių. Jei ši vakarienė - staigmena, prieš pat patiekdami, prapjaukite kiaušinio trynį.
- Paprastos apvalios bandelės
- Gabalėlio sviesto
- Kelių šaukštų majonezo
- 2 kuo didesnių kiaušinių
- Šlakelio balto vyno acto
- Žiupsnelio druskos
- 1 pomidoro
- Šviežių špinatų lapelių
- Kelių prosciutto juostelių
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelio kristalinės druskos
- Šviežių čiobrelių šakelės
Gaminimas:
Pirmiausiai užvirkite vandenį su žiupsneliu druskos ir šlakeliu acto nedideliame puode, kuriame vandens būtų 7-8 cm nuo dugno. Kol vanduo kaista, perpjaukite bandelę pusiau, patepkite sviestu ir paskrudinkite keptuvėje be riebalų, kol gražiai paruduos. Dėkite bandelės puseles į lėkštes ir kiekvienos viršų patepkite majonezu lyg ant duonos teptumėte kreminį sūrelį. Ant viršaus uždėkite kelias plonas pomidoro riekeles. Padenkite bandelę špinatų lapeliais, o ant jų sudėkite kelias prosciutto juosteles. Kiaušinį įmuškite į puodelį, tačiau tai darykite atsargiai, kadangi, pavyzdžiui, pjaustymui skirtas peilis dažnai prakerta kiaušinio trynį. Vandeniui užvirus šiek tiek pamaišykite šaukštu ratu ir į susidariusį sūkurį švelniai supilkite kiaušinį. Virkite jį lygiai 2 minutes, nebent nemėgstate skystai virto kiaušinio, bet tokiu atveju geriau negadinkite kiaušinių. Atsargiai, patogiausiai su dviem šaukštais, ir uždėkite ant paruoštos bandelės.
Ant kiaušinio uždėkite arbatinį šaukštelį majonezo ir apibarstykite šviežiai maltais pipirais, kristaline druska (ji žymiai estetiškiau atrodo) ir čiobrelio lapelių. Jei ši vakarienė - staigmena, prieš pat patiekdami, prapjaukite kiaušinio trynį.
Panašūs receptai
Virti Benedikto kiaušiniai be acto
Virti Benedikto kiaušiniai be acto
Klasikinis sūrainis
Mėsainis Insanity
Klasikinis sūrainis - cheeseburger
Vegetariški pupelių burgeriai - mėsainiai su daržovėmis
Arbūzo užkandis su lietuvišku varškės sūriu
VIRTŲ KIAUŠINIŲ IR LAŠIŠOS UŽKANDIS
Panini sumuštinis su vištiena
Dešrainis su daržovėmis
Be lukšto virtas kiaušinis su kuskuso salotomis ir avinžirniais
Riestains su lašiša