Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai (2 asmenims):
Gaminimas:
Pirmiausiai užvirkite vandenį su žiupsneliu druskos ir šlakeliu acto nedideliame puode, kuriame vandens būtų 7-8 cm nuo dugno. Kol vanduo kaista, perpjaukite bandelę pusiau, patepkite sviestu ir paskrudinkite keptuvėje be riebalų, kol gražiai paruduos. Dėkite bandelės puseles į lėkštes ir kiekvienos viršų patepkite majonezu lyg ant duonos teptumėte kreminį sūrelį. Ant viršaus uždėkite kelias plonas pomidoro riekeles. Padenkite bandelę špinatų lapeliais, o ant jų sudėkite kelias prosciutto juosteles. Kiaušinį įmuškite į puodelį, tačiau tai darykite atsargiai, kadangi, pavyzdžiui, pjaustymui skirtas peilis dažnai prakerta kiaušinio trynį. Vandeniui užvirus šiek tiek pamaišykite šaukštu ratu ir į susidariusį sūkurį švelniai supilkite kiaušinį. Virkite jį lygiai 2 minutes, nebent nemėgstate skystai virto kiaušinio, bet tokiu atveju geriau negadinkite kiaušinių. Atsargiai, patogiausiai su dviem šaukštais, ir uždėkite ant paruoštos bandelės.
Ant kiaušinio uždėkite arbatinį šaukštelį majonezo ir apibarstykite šviežiai maltais pipirais, kristaline druska (ji žymiai estetiškiau atrodo) ir čiobrelio lapelių. Jei ši vakarienė - staigmena, prieš pat patiekdami, prapjaukite kiaušinio trynį.
- Paprastos apvalios bandelės
- Gabalėlio sviesto
- Kelių šaukštų majonezo
- 2 kuo didesnių kiaušinių
- Šlakelio balto vyno acto
- Žiupsnelio druskos
- 1 pomidoro
- Šviežių špinatų lapelių
- Kelių prosciutto juostelių
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelio kristalinės druskos
- Šviežių čiobrelių šakelės
Gaminimas:
Pirmiausiai užvirkite vandenį su žiupsneliu druskos ir šlakeliu acto nedideliame puode, kuriame vandens būtų 7-8 cm nuo dugno. Kol vanduo kaista, perpjaukite bandelę pusiau, patepkite sviestu ir paskrudinkite keptuvėje be riebalų, kol gražiai paruduos. Dėkite bandelės puseles į lėkštes ir kiekvienos viršų patepkite majonezu lyg ant duonos teptumėte kreminį sūrelį. Ant viršaus uždėkite kelias plonas pomidoro riekeles. Padenkite bandelę špinatų lapeliais, o ant jų sudėkite kelias prosciutto juosteles. Kiaušinį įmuškite į puodelį, tačiau tai darykite atsargiai, kadangi, pavyzdžiui, pjaustymui skirtas peilis dažnai prakerta kiaušinio trynį. Vandeniui užvirus šiek tiek pamaišykite šaukštu ratu ir į susidariusį sūkurį švelniai supilkite kiaušinį. Virkite jį lygiai 2 minutes, nebent nemėgstate skystai virto kiaušinio, bet tokiu atveju geriau negadinkite kiaušinių. Atsargiai, patogiausiai su dviem šaukštais, ir uždėkite ant paruoštos bandelės.
Ant kiaušinio uždėkite arbatinį šaukštelį majonezo ir apibarstykite šviežiai maltais pipirais, kristaline druska (ji žymiai estetiškiau atrodo) ir čiobrelio lapelių. Jei ši vakarienė - staigmena, prieš pat patiekdami, prapjaukite kiaušinio trynį.
Raktažodžiai:
avokadai, burgerių bandelės, citrinų sultys, kiaušiniai, kumpis, špinatų lapai, sviestas, benedikto kiausinis, benedikto uzkandis, benedikto kiausinis receptas, kaip iskepti benedigto
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Šventėms – tortas „Snickers“
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Pikantiški 6 šašlykų receptai
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE
Mėsainis Insanity
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Kaip sustiprinti imunitetą: trys paprasti receptai
POMIDORŲ IR DUONOS SRIUBA SU KREVETĖMIS
Latviškas juodos duonos desertas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Baltos duonos ir kiaušinių krepšeliai
Panini sumuštinis su vištiena
tortilija su kalakutiena ir troškintais kopūstais
Prancūziška svogūnų sriuba
Raudonojo aksomo tortas
Vištiena įdarytos bulvių puselės
Klasikinis sūrainis
VIRTŲ KIAUŠINIŲ IR LAŠIŠOS UŽKANDIS