Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu

Kategorija: Užkandžiai


Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu

Paskelbė:
23 Sausio 2020
Ingredientai (2 asmenims): 

  1. Paprastos apvalios bandelės 
  2. Gabalėlio sviesto 
  3. Kelių šaukštų majonezo 
  4. 2 kuo didesnių kiaušinių 
  5. Šlakelio balto vyno acto 
  6. Žiupsnelio druskos 
  7. 1 pomidoro 
  8. Šviežių špinatų lapelių 
  9. Kelių prosciutto juostelių 
  10. Šviežiai maltų juodųjų pipirų 
  11. Žiupsnelio kristalinės druskos 
  12. Šviežių čiobrelių šakelės


Gaminimas:


Pirmiausiai užvirkite vandenį su žiupsneliu druskos ir šlakeliu acto nedideliame puode, kuriame vandens būtų 7-8 cm nuo dugno. Kol vanduo kaista, perpjaukite bandelę pusiau, patepkite sviestu ir paskrudinkite keptuvėje be riebalų, kol gražiai paruduos. Dėkite bandelės puseles į lėkštes ir kiekvienos viršų patepkite majonezu lyg ant duonos teptumėte kreminį sūrelį. Ant viršaus uždėkite kelias plonas pomidoro riekeles. Padenkite bandelę špinatų lapeliais, o ant jų sudėkite kelias prosciutto juosteles. Kiaušinį įmuškite į puodelį, tačiau tai darykite atsargiai, kadangi, pavyzdžiui, pjaustymui skirtas peilis dažnai prakerta kiaušinio trynį. Vandeniui užvirus šiek tiek pamaišykite šaukštu ratu ir į susidariusį sūkurį švelniai supilkite kiaušinį. Virkite jį lygiai 2 minutes, nebent nemėgstate skystai virto kiaušinio, bet tokiu atveju geriau negadinkite kiaušinių. Atsargiai, patogiausiai su dviem šaukštais, ir uždėkite ant paruoštos bandelės.
Ant kiaušinio uždėkite arbatinį šaukštelį majonezo ir apibarstykite šviežiai maltais pipirais, kristaline druska (ji žymiai estetiškiau atrodo) ir čiobrelio lapelių. Jei ši vakarienė - staigmena, prieš pat patiekdami, prapjaukite kiaušinio trynį.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: