200 ml pieno
11 g sausų mielių
850 g kvietinių miltų
2 kiaušinių
200 g sviesto
200 g cukraus
10 g vanilinio cukraus
100 g cukraus (įdarui)
20 g cinamono (įdarui)
1 valg. šaukšto druskos
100 g kreminio sūrio
Gaminame
* Mieles ištirpinkite šiltame piene (įberkite truputėlį ir cukraus iš 100 g kiekio). Kol mielės kyla, kitame inde išplakite kiaušinius. Prie jų pridėkite minkštą sviestą (1/3 kiekio), supilkite likusį cukraus kiekį ir išmaišykite.
* Ištirpintas mieles sumaišykite su kiaušinių mase.
* Miltus sumaišykite su druska ir pamažu maišykite su mielėmis, paminkykite. Indą užklokite rankšluosčiu ir valandai palikite šiltoje vietoje.
* Įdarui cinamoną išmaišykite su cukrumi. Atskirai ištirpinkite sviestą.
* Pakilusią tešlą (turėjo pakilti dvigubai) plonai iškočiokite – gerai būtų gauti stačiakampio formos (40x55 cm) blyną. Jį ištepkite tirpintu sviestu ir apibarstykite cukrumi su cinamonu.
* Susukite stačiakampį – kuo kiečiau, tuo geriau.
* Gautą „dešrą“ pjaustykite riekutėmis ir jas „guldykite“ į kepimo popieriumi išklotą skardą. Šaukite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-30 minučių. Iškepusios bandelės būna auksinės spalvos, o cukrus ištirpęs.
* Kol bandutės kepa, ruoškite glazūrą. Jai likusį sviestą išmaišykite su kreminiu sūriu ir cukraus pudra.
* Iš orkaitės ištrauktas bandutes iškart aptepkite glazūra. Galite papuošti ir šokolado drožlėmis ar riešutais. Skanaus!