"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Kategorija: Kalakutiena / Vištiena ir paukštiena
Toks troškinys pas mus namuose yra gaminamas ganėtinai dažnai, nes jį visi mėgsta, o paruošti visai paprasta. Kartais jį paruošia net mano dukra, taip sutaupydama man laiko, kai būnu užsiėmusi kitais reikalais. Tai tikrai elementarus ir ganėtinai paprastas troškinys, bet jis skoniu labai panašus į mums patinkančius balandėlius, o dar ganėtinai greitai pagaminamas. Jeigu Jums reikia greitai pagaminamų patiekalų su paukštiena, tai šis receptas bus pats tas! ;)
Aš šį kartą gaminau su kalakutienos faršu, bet puikiai tinka ir vištienos faršas. :)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia puode, kuriame gaminsite troškinį įkaitinkite aliejų.
2. Sudėkite sutarkuotas morkas ir susmulkintą porą. Pakepinkite, kol suminkštėja.
3. Tada sudėkite kalakutienos (arba vištienos) faršą ir pakepinkite, kol sušoks į gabaliukus ir iškepa.
4. Po to į puodą dėkite susmulkintus kopūstus, berkite ryžius, dėkite pomidorų padažą, taip pat paskaninkite druska bei pipirais.
5. Įpilkite maždaug 600 mililitrų vandens (tinka ir daržovių sultinys) ir uždengę dangčiu troškinkite maždaug 15-20 minučių ant vidutinio kaitrumo. Jeigu reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens.
6. Po to dėkite aitriąją papriką ir patroškinkite dar maždaug 5 minutes. Patiekite ir skanaukite!
Aš šį kartą gaminau su kalakutienos faršu, bet puikiai tinka ir vištienos faršas. :)
Ingredientai
- kalakutienos faršas: 500 gramų (arba vištienos faršas)
- kopūstai: 300 gramų
- ryžiai: 200 gramų
- morkos: 2
- porai: 1
- pomidorų padažas: 4 šaukštų
- aitriosios paprikos: 0,5
- druska: pagal skonį
- baltieji pipirai: pagal skonį (tinka ir juodieji)
- aliejus: 2 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia puode, kuriame gaminsite troškinį įkaitinkite aliejų.
2. Sudėkite sutarkuotas morkas ir susmulkintą porą. Pakepinkite, kol suminkštėja.
3. Tada sudėkite kalakutienos (arba vištienos) faršą ir pakepinkite, kol sušoks į gabaliukus ir iškepa.
4. Po to į puodą dėkite susmulkintus kopūstus, berkite ryžius, dėkite pomidorų padažą, taip pat paskaninkite druska bei pipirais.
5. Įpilkite maždaug 600 mililitrų vandens (tinka ir daržovių sultinys) ir uždengę dangčiu troškinkite maždaug 15-20 minučių ant vidutinio kaitrumo. Jeigu reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens.
6. Po to dėkite aitriąją papriką ir patroškinkite dar maždaug 5 minutes. Patiekite ir skanaukite!
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Ko negalima ir ką reikia daryti per savo gimimo dieną?
Tinginių balandėliai
Balandėliai iš Pekino kopūsto
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
Jokiais būdais neišpilkite marinato! Štai 13 būdų, kaip jį naudingai panaudoti
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Naminiai šokoladiniai ledai
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Raudonojo aksomo tortas
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Sveikata Smegenims reikia skaitymo, draugų, muzikos, šokolado ir šokių