Šaltibarščiai Kitaip
Kategorija: Sriubos
Kuo? Jie yra be pieno produktų ir iš šviežių burokėlių. Paeksperimentuoti ir išbandyti naujus skonius visuomet gera idėja.
Jums reikės:
Augaliniam "kefyrui":
1/2 stiklinės anakardžių;
1/2 stiklinės saulėgrąžų;
2 stiklinių vandens;
1 šaukšto ekologiško obuolių acto;
Šiek tiek druskos
Šaltibarščiams:
1 didelio burokėlio;
2 citrinų sulčių;
4 nedidelų agurkėlių;
Svogūno laiškų;
Krapų;
Šiek tiek druskos.
Paruošimo būdas:
1. Saulėgrąžas ir anakardžius pamirkyti apie 3-4 valandas (galime palikti per naktį);
2. Burokėlius nuplauti, nulupti ir sutarkuoti. Juos užpilti citrinos sultimis ir šiltai palaikyti 3-4 valandas, žinoma, galite palikti ir per naktį;
3. "Kefyro" gaminimas yra gana paprastas. Išmirkytus ir nusausintus anakardžius kartu su saulėgrąžomis, vandeniu, obuolių actu sudėti į maisto trintuvą. Smulkinti iki vientisos masės, konsistencija turėtų būti panaši į grietinės. Jeigu norite skysčiau pilkite daugiau vandens;
4. Tuomet paruoštus burokus, supjaustytus agurkus ir likusius žalumynus dėkite į didelį dubenį ir užpilkite gauta mase, gardinkite druska ir pipirais :)
Skonis tikrai puikus ir rekomenduoju išbandyti!
Naudinga žinoti:
1. Koks obuolių actas yra geras? Šį paprastą produktą naudojo ir mūsų močiutės, bet pastebiu, kad išsirinkti kokybišką actą yra vis dar sudėtinga. Actas turi būti nefiltruotas, nepasterizuotas, pagamintas iš ekologiškų obuolių. Tokį galite rasti daugumoje didesnių parduotuvių.
Jums reikės:
Augaliniam "kefyrui":
1/2 stiklinės anakardžių;
1/2 stiklinės saulėgrąžų;
2 stiklinių vandens;
1 šaukšto ekologiško obuolių acto;
Šiek tiek druskos
Šaltibarščiams:
1 didelio burokėlio;
2 citrinų sulčių;
4 nedidelų agurkėlių;
Svogūno laiškų;
Krapų;
Šiek tiek druskos.
Paruošimo būdas:
1. Saulėgrąžas ir anakardžius pamirkyti apie 3-4 valandas (galime palikti per naktį);
2. Burokėlius nuplauti, nulupti ir sutarkuoti. Juos užpilti citrinos sultimis ir šiltai palaikyti 3-4 valandas, žinoma, galite palikti ir per naktį;
3. "Kefyro" gaminimas yra gana paprastas. Išmirkytus ir nusausintus anakardžius kartu su saulėgrąžomis, vandeniu, obuolių actu sudėti į maisto trintuvą. Smulkinti iki vientisos masės, konsistencija turėtų būti panaši į grietinės. Jeigu norite skysčiau pilkite daugiau vandens;
4. Tuomet paruoštus burokus, supjaustytus agurkus ir likusius žalumynus dėkite į didelį dubenį ir užpilkite gauta mase, gardinkite druska ir pipirais :)
Skonis tikrai puikus ir rekomenduoju išbandyti!
Naudinga žinoti:
1. Koks obuolių actas yra geras? Šį paprastą produktą naudojo ir mūsų močiutės, bet pastebiu, kad išsirinkti kokybišką actą yra vis dar sudėtinga. Actas turi būti nefiltruotas, nepasterizuotas, pagamintas iš ekologiškų obuolių. Tokį galite rasti daugumoje didesnių parduotuvių.
Kiaušinius dažome natūraliai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Sveikas burokėlio, špinatų ir vaisių kokteilis
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Raudonojo aksomo tortas
Veganiški šaltibarščiai be kefyro
Šašlykai greituoju būdu..
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
Šokoladiniai avokado saldainiai – ypatingo skonio
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
Naudingi patarimai apie daržoves
ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
Vaisių kokteilis "Pavasariškų vitaminų bomba!"
Greitas Obuolių pyragas