Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
Kategorija: Žuvies patiekalai
Įprastai, aš gamindama midijas, renkuosi jas su kiautu, tačiau šį kartą į mano virtuvė papuolė lukštentos midijos be kiauto ir pradėjau ieškoti recepto, kaip jas skaniai pagaminti. Nieko labai įdomaus nesugebėjusi rasti, nes dauguma receptų pritaikyti midijoms su kiautu. Tad apjungiau kelis receptus ir pradėjau eksperimentuoti. Galiu pasakyti, kad eksperimentas labai pasiteisino ir buvo nerealiai skanu. Net mano vyras, kuris įprastai midijų nevalgo, nors kitas jūros gėrybes mėgsta, šį kartą jas pagyrė ir sakė, kad šitaip paruoštas galėtų valgyti ir dažniau. Išvada viena, tokių midijų pirksiu daug dažniau, nes man jos labai patinka.
1. Pirmiausia morkas nulupkite ir sutarkuokite.
2. Tada nuluptą svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais.
3. Nuluptą česnaką supjaustykite kaip įmanoma smulkiau (galite ir sutarkuoti).
4. Saliero stiebus supjaustykite maždaug 0,5 centimetro pločio griežinėliais.
5. Tuomet visas daržoves dėkite į puodą, kuriame jas patroškinkite maždaug 5 minutes kartu su sviestu.
6. Kai jau daržovės suminkštėja, dėkite išlukštentas midijas be kiautų, supilkite grietinėlę ir kaitinkite.
7. Kai jau viskas užvirs, berkite šviežių petražolių, nemažai pipirų ir šiek tiek druskos. Pavirkite dar maždaug 5 minutes. Skanaukite!
Ingredientai
- lukštentų midijų be kiauto: 500 gramų
- morkų: 2
- svogūnų: 1
- sviesto: 1 valgomojo šaukšto
- česnako: 2 skiltelių
- 10% riebumo grietinėlės: 250 mililitrų
- saliero stiebų: 200 gramų
- šviežių smulkintų petražolių: 1 saujos
- druskos
- pipirų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia morkas nulupkite ir sutarkuokite.
2. Tada nuluptą svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais.
3. Nuluptą česnaką supjaustykite kaip įmanoma smulkiau (galite ir sutarkuoti).
4. Saliero stiebus supjaustykite maždaug 0,5 centimetro pločio griežinėliais.
5. Tuomet visas daržoves dėkite į puodą, kuriame jas patroškinkite maždaug 5 minutes kartu su sviestu.
6. Kai jau daržovės suminkštėja, dėkite išlukštentas midijas be kiautų, supilkite grietinėlę ir kaitinkite.
7. Kai jau viskas užvirs, berkite šviežių petražolių, nemažai pipirų ir šiek tiek druskos. Pavirkite dar maždaug 5 minutes. Skanaukite!
Midijos česnakiniame grietinėlės padaže
Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Šokoladinis pyragas - Šokoladainis be kiaušinių
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Tešla minkštutėlė, lyg pagalvė, tik vieno ingrediento dėka
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Niekada neišmeskite sudygusių česnakų. Tai - neatleistina klaida!
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Pati pačiausia keptų pomidorų ir paprikų sriuba
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Šašlykų receptas su „Vytautu“
Spragėsių - popkornų prieskoniai
Šventėms – tortas „Snickers“
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE