13 virtuvės gudrybių, kurias ne visada žino net patyrusios šeimininkės

Kategorija: Naudingi patarimai


13 virtuvės gudrybių, kurias ne visada žino net patyrusios šeimininkės

Paskelbė:
22 Geg. 2020
1. Kad bekepant bulvės neliptų prie keptuvės dugno bei nesuliptų tarpusavyje, pakaks neilgam palaikyti jas vandenyje, o po to leisti nuvarvėti arba net permirkti. Šitaip tu pašalinsi nereikalingą krakmolą. Papildomas pliusas bus toks, kad produkto kaloringumas sumažės.

2. Jeigu susiruošei virti daržoves būtina atsižvelgti, kam būtent jos bus naudojamos. Jeigu sultinys bus naudojamas, jas geriau yra dėti į šaltą vandenį, jei ne – į verdantį.

3. Mėgsti birius ryžius? Nieko nėra paprasčiau, tiesiog pusę valandos iki gaminimo leidžiame jiems pabūti šaltame vandenyje.

4. Geriausia majonezo alternatyva taps grietinė su trintu virtu tryniu bei garstyčiomis.

5. "Reanimuoti" krapus arba petražoles padeda actas. Pakaks tik trumpam įdėti žalumynus į vandenį su actu.

6. Vietoje to, kad virtume dešreles, pabandome jas apkepti saulėgrąžų aliejuje, prieš tai aptepusios garstyčiomis.

7. Morkas reiktų virti ne ilgiau nei kitas daržoves, maždaug 5-10 minučių, o sūdyti tik virimo pabaigoje. Kitaip skonis nebūna sodrus.

8. Kad kepenys būtų minkštos, prieš kepimą reikia šiek tiek pabarstyti jas cukrumi.

9. Įpilame į tešlą truputį konjako. Kepiniai gausis žymiai puresni. Konjaku galite pakeisti ne tik kepimo miltelius, bet net mieles.


10. Plakame kiaušinius teisingai. Atsižvelgiame, kad baltymus prieš plakant reikia palaikyti šaltyje, o trynius, priešingai, sušildyti iki kambario temperatūros.

11. Dalį miltų keičiame krakmolu, kepiniai nuo to tik pagerės. Pyragėliai bei bandelės gausios purios ir išliks minkštos net po dienos, o blynai bus daug švelnesni.

12. Norisi išvengti purslų bekepant? Prieš pildamos į keptuvę aliejų, šiek tiek pabarstome ją paprasta druska.

13. Svajoji apie purią kiaušinienę? Suplakame kiaušinius su šaltu vandeniu apskaičiavus vieną valgomąjį šaukštą vandens pusei stiklinės kiaušinių.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: