13 virtuvės gudrybių, kurias ne visada žino net patyrusios šeimininkės
Kategorija: Naudingi patarimai
1. Kad bekepant bulvės neliptų prie keptuvės dugno bei nesuliptų tarpusavyje, pakaks neilgam palaikyti jas vandenyje, o po to leisti nuvarvėti arba net permirkti. Šitaip tu pašalinsi nereikalingą krakmolą. Papildomas pliusas bus toks, kad produkto kaloringumas sumažės.
2. Jeigu susiruošei virti daržoves būtina atsižvelgti, kam būtent jos bus naudojamos. Jeigu sultinys bus naudojamas, jas geriau yra dėti į šaltą vandenį, jei ne – į verdantį.
3. Mėgsti birius ryžius? Nieko nėra paprasčiau, tiesiog pusę valandos iki gaminimo leidžiame jiems pabūti šaltame vandenyje.
4. Geriausia majonezo alternatyva taps grietinė su trintu virtu tryniu bei garstyčiomis.
5. "Reanimuoti" krapus arba petražoles padeda actas. Pakaks tik trumpam įdėti žalumynus į vandenį su actu.
6. Vietoje to, kad virtume dešreles, pabandome jas apkepti saulėgrąžų aliejuje, prieš tai aptepusios garstyčiomis.
7. Morkas reiktų virti ne ilgiau nei kitas daržoves, maždaug 5-10 minučių, o sūdyti tik virimo pabaigoje. Kitaip skonis nebūna sodrus.
8. Kad kepenys būtų minkštos, prieš kepimą reikia šiek tiek pabarstyti jas cukrumi.
9. Įpilame į tešlą truputį konjako. Kepiniai gausis žymiai puresni. Konjaku galite pakeisti ne tik kepimo miltelius, bet net mieles.
10. Plakame kiaušinius teisingai. Atsižvelgiame, kad baltymus prieš plakant reikia palaikyti šaltyje, o trynius, priešingai, sušildyti iki kambario temperatūros.
11. Dalį miltų keičiame krakmolu, kepiniai nuo to tik pagerės. Pyragėliai bei bandelės gausios purios ir išliks minkštos net po dienos, o blynai bus daug švelnesni.
12. Norisi išvengti purslų bekepant? Prieš pildamos į keptuvę aliejų, šiek tiek pabarstome ją paprasta druska.
13. Svajoji apie purią kiaušinienę? Suplakame kiaušinius su šaltu vandeniu apskaičiavus vieną valgomąjį šaukštą vandens pusei stiklinės kiaušinių.
2. Jeigu susiruošei virti daržoves būtina atsižvelgti, kam būtent jos bus naudojamos. Jeigu sultinys bus naudojamas, jas geriau yra dėti į šaltą vandenį, jei ne – į verdantį.
3. Mėgsti birius ryžius? Nieko nėra paprasčiau, tiesiog pusę valandos iki gaminimo leidžiame jiems pabūti šaltame vandenyje.
4. Geriausia majonezo alternatyva taps grietinė su trintu virtu tryniu bei garstyčiomis.
5. "Reanimuoti" krapus arba petražoles padeda actas. Pakaks tik trumpam įdėti žalumynus į vandenį su actu.
6. Vietoje to, kad virtume dešreles, pabandome jas apkepti saulėgrąžų aliejuje, prieš tai aptepusios garstyčiomis.
7. Morkas reiktų virti ne ilgiau nei kitas daržoves, maždaug 5-10 minučių, o sūdyti tik virimo pabaigoje. Kitaip skonis nebūna sodrus.
8. Kad kepenys būtų minkštos, prieš kepimą reikia šiek tiek pabarstyti jas cukrumi.
9. Įpilame į tešlą truputį konjako. Kepiniai gausis žymiai puresni. Konjaku galite pakeisti ne tik kepimo miltelius, bet net mieles.
10. Plakame kiaušinius teisingai. Atsižvelgiame, kad baltymus prieš plakant reikia palaikyti šaltyje, o trynius, priešingai, sušildyti iki kambario temperatūros.
11. Dalį miltų keičiame krakmolu, kepiniai nuo to tik pagerės. Pyragėliai bei bandelės gausios purios ir išliks minkštos net po dienos, o blynai bus daug švelnesni.
12. Norisi išvengti purslų bekepant? Prieš pildamos į keptuvę aliejų, šiek tiek pabarstome ją paprasta druska.
13. Svajoji apie purią kiaušinienę? Suplakame kiaušinius su šaltu vandeniu apskaičiavus vieną valgomąjį šaukštą vandens pusei stiklinės kiaušinių.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Kaip pjaustyti svogūną?
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Sveiko gyvenimo receptas: Norint pasitikrinti skydliaukę, reikalingas tik termometras!
Labai skanios spurgos
Laikantis šių nesudėtingų taisyklių orchidėjos džiugins gausiais žiedais
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS
Ūkiškas muilas – tiesiog nepakeičiamas produktas!
TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ
Šventėms – tortas „Snickers“
Gruziniska "Charčio"
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Laimingos moters receptas: Kas neatleistina moteriai virš 40
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Garsus Vienuolio receptas: padeda išnaikinti vėžines ląsteles ir stiprina imunitetą!
Raudonojo aksomo tortas
Klasikinis medaus tortas