žuvienė su perlinėmis kruopomis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti paprastos ir nuostabios žuvienės receptu, kuri yra gaminama su perlinėmis kruopomis. Ją galite gaminti tiek iš atlikusių lašišos dalių - galvų, uodegų ir kaulų (to kas atlieka išdarinėjus pilną žuvį), bet taip pat galite ir nusipirkti lašišos ar kitos žuvies rinkinį žuvienei, kurių galima rasti įvairiose parduotuvėse. Čia jau Jums rinktis - abiem atvejais, rezultatas Jūsų nenuvils.
1. Iš pradžių apverdame lašišą ir apvirus, nusunkiame sultinį, kuriame toliau virsime sriubą, o nusunktą žuvį reikia nukaulinti.
2. Žuvies sultinį padruskiname, sumetame lauro lapelius ir suberiame perlines kruopas, paverdame maždaug 10-15 minučių, kol kruopos kiek apvirs.
3. Per tą laiką, kol sultinys verda, susipjaustome svogūną bei morkas. Viską apkepame svieste ir susismulkiname likusias daržoves.
4. Kai jau perlinės kruopos apverda, suberiame bulves, apkeptas daržoves, joms pavirus maždaug 5 minutes, suberiame kaparėlius ir salierą, taip pat smulkiai pjaustytus pomidorus ir jau visai į sriubos virimo pabaigą, suberiame petražoles ir užberiame šviežiai maltų pipirų ir sudedame nukaulintą žuvį.
5. Patikriname ar jau minkštos perlinės kruopos, ir jeigu dar ne, paverdame, bet ne iki visiško kruopų subliuškimo, daug skaniau, kai valgant jos šiek tiek jaučiasi.
6. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- lašišos galvos, uodegos, kaulai - to kas lieka išdarinėjus pilną žuvį (tinka ir specialus lašišos arba kitos rinkinys, kurį galima įsigyti parduotuvėse)
- druska: 0,5 valgomojo šaukšto (arba pagal skonį)
- pipirai: žiupsnio
- lauro lapeliai: 4
- perlinės kruopos: poros saujelių (arba pagal skonį)
- morkos: 2-3 vidutinio dydžio)
- raudonieji svogūnai: 0,5
- pomidorai: 2-3 mažesni
- petražolės: 1 saujelės
- kaparėliai: 1 šaukšto
- saliero stiebai: 1
- bulvės: 2-3 (arba pagal skonį)
- sviestas: 50 gramų
- vanduo: 1 litro
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių apverdame lašišą ir apvirus, nusunkiame sultinį, kuriame toliau virsime sriubą, o nusunktą žuvį reikia nukaulinti.
2. Žuvies sultinį padruskiname, sumetame lauro lapelius ir suberiame perlines kruopas, paverdame maždaug 10-15 minučių, kol kruopos kiek apvirs.
3. Per tą laiką, kol sultinys verda, susipjaustome svogūną bei morkas. Viską apkepame svieste ir susismulkiname likusias daržoves.
4. Kai jau perlinės kruopos apverda, suberiame bulves, apkeptas daržoves, joms pavirus maždaug 5 minutes, suberiame kaparėlius ir salierą, taip pat smulkiai pjaustytus pomidorus ir jau visai į sriubos virimo pabaigą, suberiame petražoles ir užberiame šviežiai maltų pipirų ir sudedame nukaulintą žuvį.
5. Patikriname ar jau minkštos perlinės kruopos, ir jeigu dar ne, paverdame, bet ne iki visiško kruopų subliuškimo, daug skaniau, kai valgant jos šiek tiek jaučiasi.
6. Patiekiame ir skanaujame!
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Lašišos iešmeliai
Sriuba su porais ir lašiša
VIRTŲ KIAUŠINIŲ IR LAŠIŠOS UŽKANDIS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
Indiškai kepta lašiša
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Česnakinė lašiša orkaitėje
ŽUVIES SUKTINUKAI
Žuvimi įdaryti kiaušiniai
Gaivios salotos su kepta lašiša
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA IR BROKOLIAIS
DUONIUKŲ UŽKANDĖLĖ SU LAŠIŠA
Rūkytos lašišos ir krapų apkepas
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Riestains su lašiša
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU