Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai:
Lydeką supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu,kad apsemtų visą žuvį, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.
Kol žuvis verda, kubeliais supjaustome pomidorus, susmulkiname česnaką ir bazilikus.
Grietinėlę sumaišome su miltais.
Baigiant išvirti žuviai sudedame sviestą, pilame truputį vandens, beriame dar truputi druskos ir pipirų, sudedame pjaustytus pomidorus, česnakus ir užpilame grietinėle. Atsargiai išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname dar apie 20 minučių. Iki troškinimo pabaigos likus 5 minutėms, suberiame bazilikus, supilame citrinos sultis ir baigiame troškinti.
Troškintą lydeką patiekiame su virtų ryžių garnyru.
- 1 kg lydekos (geriau visa lydeka)
- 4 pomidorai
- 30 g bazilikų
- 200g grietinėlės
- 2 v.š. sviesto
- 1 v.š. miltų
- 0,5 v.š. citrinos sulčių
- 4 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
Lydeką supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu,kad apsemtų visą žuvį, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.
Kol žuvis verda, kubeliais supjaustome pomidorus, susmulkiname česnaką ir bazilikus.
Grietinėlę sumaišome su miltais.
Baigiant išvirti žuviai sudedame sviestą, pilame truputį vandens, beriame dar truputi druskos ir pipirų, sudedame pjaustytus pomidorus, česnakus ir užpilame grietinėle. Atsargiai išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname dar apie 20 minučių. Iki troškinimo pabaigos likus 5 minutėms, suberiame bazilikus, supilame citrinos sultis ir baigiame troškinti.
Troškintą lydeką patiekiame su virtų ryžių garnyru.
Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Troškinta triušiena su alyvuogėmis
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Lydeka su padažu
AVIENOS PLOVAS
Brokolių apkepas su kukurūzais ir ryžių plutele
Makaronai su kiauliena ir daržovėmis
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Vištiena bazilikų ir pomidorų padaže
Šventėms – tortas „Snickers“
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
Tinginių balandėliai
Trinta paprikų sriuba
Rūkyto kumpio suktinukai
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Daržovių troškinys su šonine ir dešrelėmis
Užkandėlė su pomidorais
Gardi prancūziška svogūnų sriuba