Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Ingredientai:
Lydeką supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu,kad apsemtų visą žuvį, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.
Kol žuvis verda, kubeliais supjaustome pomidorus, susmulkiname česnaką ir bazilikus.
Grietinėlę sumaišome su miltais.
Baigiant išvirti žuviai sudedame sviestą, pilame truputį vandens, beriame dar truputi druskos ir pipirų, sudedame pjaustytus pomidorus, česnakus ir užpilame grietinėle. Atsargiai išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname dar apie 20 minučių. Iki troškinimo pabaigos likus 5 minutėms, suberiame bazilikus, supilame citrinos sultis ir baigiame troškinti.
Troškintą lydeką patiekiame su virtų ryžių garnyru.
- 1 kg lydekos (geriau visa lydeka)
- 4 pomidorai
- 30 g bazilikų
- 200g grietinėlės
- 2 v.š. sviesto
- 1 v.š. miltų
- 0,5 v.š. citrinos sulčių
- 4 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
Lydeką supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu,kad apsemtų visą žuvį, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.
Kol žuvis verda, kubeliais supjaustome pomidorus, susmulkiname česnaką ir bazilikus.
Grietinėlę sumaišome su miltais.
Baigiant išvirti žuviai sudedame sviestą, pilame truputį vandens, beriame dar truputi druskos ir pipirų, sudedame pjaustytus pomidorus, česnakus ir užpilame grietinėle. Atsargiai išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname dar apie 20 minučių. Iki troškinimo pabaigos likus 5 minutėms, suberiame bazilikus, supilame citrinos sultis ir baigiame troškinti.
Troškintą lydeką patiekiame su virtų ryžių garnyru.
Panašūs receptai

RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ

Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje

Žuvis - lydeka drebučiuose su daržovėmis

Žuvies kotletai be kiaušinio

Lydeka su padažu

Jūros lydekos filė kepta orkaitėje

Lydeka grietinėlės ir krapų padaže

Grietinėlėje troškinta žuvis - tilapija

Marinuota silkė su bazilikais

Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai

Toskanietiška lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais

New Orlean’o stiliaus krevetės