Toskanietiška lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais
Kategorija: Žuvies patiekalai
Toks lašišos patiekalas grietinėlės padaže dar kitaip yra vadinamas - toskanietiška lašiša. Jis tikrai ganėtinai paprastai pagaminamas, o skonis tikra fantastika. Padažui pasigaminti aš panaudojau grietinėlę, parmezaną, saulėje džiovintus pomidorus bei špinatus.
Seniau buvau įkėlusi labai panašų lašišos grietinėlės padaže su špinatais ir vyšniniais pomidorais receptą, kurio padaže panaudojau vyšninius pomidorus. Jis tada sulaukė labai daug dėmesio ir gerų atsiliepimų. Todėl esu visiškai tikra, kad ir šis labai patiks!
1. Pirmiausia lašišą nusausiname, apšlakstome aliejumi, taip pat apibarstome druska bei pipirais.
2. Paliekame pasimarinuoti kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.
3. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros
4. Sudedame lašišos filė oda į apačią ir kepame maždaug 4-6 minutes priklausomai nuo gabaliukų dydžio.
5. Paskui apverčiame ir apkepame viršų maždaug 1-2 minutes.
6. Lašišą išimame iš keptuvės ir išvalome keptuvę.
7. Ant vidutinės kaitros įkaitiname gabaliuką sviesto. Suberiame bei apkepame česnakus maždaug 30 sekundžių.
8. Tada supilame grietinėlę, sūrį, pomidorus ir špinatus, įlašiname citrinos sulčių, įberiame paprikos miltelių, druskos, pipirų bei krapų.
9. Uždengiame keptuvę ir kaitiname, kol špinatai sukris (maždaug 1-2 minutes)
10. Sudedame lašišos gabaliukus į keptuvę. Ant žemos kaitros patroškiname kelias minutes.
11. Patiekiame su bulvėmis, makaronais ir kitu mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Seniau buvau įkėlusi labai panašų lašišos grietinėlės padaže su špinatais ir vyšniniais pomidorais receptą, kurio padaže panaudojau vyšninius pomidorus. Jis tada sulaukė labai daug dėmesio ir gerų atsiliepimų. Todėl esu visiškai tikra, kad ir šis labai patiks!
Ingredientai
- lašišos filė: ~600-800 gramų (supjaustyta į 4-6 gabaliukus)
- mažieji špinatai: 70 graų
- saulėje džiovinti pomidorai aliejuje: 0,5 stiklinės (smulkiai supjaustome)
- neriebi grietinėlė: 250 mililitrų
- smulkiai tarkuotas parmezano sūris: 0,5 stiklinės (arba kitas kietasis sūris)
- česnakas: 3 skiltelių (susmulkiname)
- švieži krapai: 2 valgomųjų šaukštų (arba 1 arbatinio šaukštelio džiovintų krapų)
- paprikos milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
- citrinos sultys
- aliejus ir sviestas (kepimui)
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia lašišą nusausiname, apšlakstome aliejumi, taip pat apibarstome druska bei pipirais.
2. Paliekame pasimarinuoti kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.
3. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros
4. Sudedame lašišos filė oda į apačią ir kepame maždaug 4-6 minutes priklausomai nuo gabaliukų dydžio.
5. Paskui apverčiame ir apkepame viršų maždaug 1-2 minutes.
6. Lašišą išimame iš keptuvės ir išvalome keptuvę.
7. Ant vidutinės kaitros įkaitiname gabaliuką sviesto. Suberiame bei apkepame česnakus maždaug 30 sekundžių.
8. Tada supilame grietinėlę, sūrį, pomidorus ir špinatus, įlašiname citrinos sulčių, įberiame paprikos miltelių, druskos, pipirų bei krapų.
9. Uždengiame keptuvę ir kaitiname, kol špinatai sukris (maždaug 1-2 minutes)
10. Sudedame lašišos gabaliukus į keptuvę. Ant žemos kaitros patroškiname kelias minutes.
11. Patiekiame su bulvėmis, makaronais ir kitu mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Raktažodžiai:
lasisa, lasisos file, makaronai, grietinele, pomidorai, parmezano suris, suris, cesnakas, krapai, paprikos milteliai, citrinos sultys, aliejus, druska, pipirai
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
Vegetariški makaronai su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, grietinėle ir sūriu
Brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela
Lydeka grietinėlės ir krapų padaže
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su saulėje džiovintais pomidorais
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Purūs vištienos kukuliai sūrio ir grietinėlės padaže
Vilkžuvės kepsniai grietinėlės padaže
MAKARONAI SU RŪKYTA VIŠTIENA, BROKOLIAIS IR POMIDORŲ PASTA
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Spageti žuvies ir grietinėlės padaže
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
Makaronai su jautiena, saulėje džiovintais pomidorais ir pomidorų tyre
Padažas prie lašišos iš grietinėlės
HUMMUS SU SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Makaronai su tunu ir pesto
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Midijos česnakiniame grietinėlės padaže
Vištiena grietinėlės ir grybų padaže
Krevetės balto vyno padaže (keptuvėje)
KALAKUTIENOS IR RYŽIŲ KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Sūrio užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais