Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai
Kategorija: Žuvies patiekalai
Tenka pripažinti, kad žuvies mano šeima suvalgo per mažai. Nors mes ją ir mėgstame, bet kažkaip pasirenkame vis kitus patiekalus. Tikriausiai daugiausiai žuvies suvalgome Gruodžio mėnesį, nors reiktų valgyti daug dažniau.
1. Pirmiausia jūros lydeką nuvalykite bei pašalinkite kaulus.
2. Tada supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3. Žuvies gabaliukus sudėkite į dubenį bei apšlakstykite citrinos sultimis ir prieskoniais.
4. Palikite marinuotis maždaug 20-30 minučių.
5. Po to lydekos gabaliukus apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvėje įkaitusį sviestą. Apkepkite iš abiejų pusių.
6. Labai skanu patiekti su šviežiomis arba troškintomis daržovėmis (aš pati pasirinkau lengvai patroškintas morkas, cukiniją, brokolį ir dar uždėjau vieną saujelę raudonųjų lęšių). Taip pat labai tinka graikiško jogurto bei česnakų padažas. Taip pat patiekdami galite užbarstyti mėgstamų žolelių, kad būtų labiau estetiškas vaizdas. :) Skanaus!
Ingredientai
- jūros lydekos: 1
- citrinos: 1
- druska
- juodieji pipirai
- miltai: šiek tiek
- sviestas: gabaliuko
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia jūros lydeką nuvalykite bei pašalinkite kaulus.
2. Tada supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3. Žuvies gabaliukus sudėkite į dubenį bei apšlakstykite citrinos sultimis ir prieskoniais.
4. Palikite marinuotis maždaug 20-30 minučių.
5. Po to lydekos gabaliukus apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvėje įkaitusį sviestą. Apkepkite iš abiejų pusių.
6. Labai skanu patiekti su šviežiomis arba troškintomis daržovėmis (aš pati pasirinkau lengvai patroškintas morkas, cukiniją, brokolį ir dar uždėjau vieną saujelę raudonųjų lęšių). Taip pat labai tinka graikiško jogurto bei česnakų padažas. Taip pat patiekdami galite užbarstyti mėgstamų žolelių, kad būtų labiau estetiškas vaizdas. :) Skanaus!
Raktažodžiai:
lydeka, citrina, druska, pipirai, juodieji pipirai, miltai, sviestas, juros lydeka, lydekos kepsniai
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Lydeka su padažu
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
Lydeka grietinėlės ir krapų padaže
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Keptuvėje keptas jūros ešerys azijietiškai
Vegetariški raudonųjų lęšių miltų paplotėliai
ŽUVIES SUKINUKAI
ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
Grietinėlėje troškinta žuvis - tilapija
Žuvies piršteliai orkaitėje
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
Lašišos iešmeliai
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
Tobulai skanūs kiaulienos kepsniukai
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
SKANŪS ŽUVIES KOTLETAI
KALAKUTIENOS ČIACHOCHBILI
ŽUVIES APKEPAS SU CUKINIJA IR RIKOTA
Greita žuvis tešloje - skani ir karšta, ir šalta
ŽUVIES SUKTINUKAI