Žuvies kotletai be kiaušinio
Kategorija: Žuvies patiekalai
Skaniausi jie būna pagaminti iš šviežios žuvies (karpio, ešerio, lydekos), bet jiems - puikiai tinka ir šaldyta menkė arba jūros lydeka. Tik atkreipiame dėmesį, kad kotletams reikia 400 gramų jau atšildytos žuvies.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 6 žuvų kotletai.
1. Iš pradžių žuvį sudedame į kiaurasamtį, uždengiame folija ir užkeliame ant puodo su verdančiu vandeniu. Vandens privalo būti tiek, kad jis nesiektų kiaurasamčio dugno. Ant vidutinės kaitros verdame maždaug 12-14 minučių, kol žuvis išvirs.
2. Išimame žuvį iš kiaurasamčio ir padedame į šalį atvėsti.
3. Morką nuskustame, nuplauname ir smukiai sutarkuojame.
4. Svogūnus nulupame ir supjaustome.
5. Porą gerai nuplauname ir supjaustome.
6. Česnako skiltelę nulupame ir susmulkiname.
7. Svogūnus su poru maždaug 8-10 minučių pakepiname aliejuje.
8. Tada suberiame prie jų morkas, česnaką ir kepiname dar maždaug 5-7 minutes. Pasūdome puse arbatinio šaukštelio druskos.
9. Išimame daržoves ir sudedame į dubenėlį, kad atvėstų.
10. Forminį batoną užpilame vandeniu, paspaudžiame, kad gerai sugertų vandenį.
11. Kai daržovės pilnai atvėsta, įtrupiname žuvį ir batoną, išmaišome. Šią masę sumalame.
12. Įmaišome 1-2 šaukštelius miltų, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais.
13. Darbinį paviršių šiek tiek pamiltuojame. Kotletų mišinį padaliname į 6 dalis. Iš šių dalių padarome maždaug 2 centimetrų storio žuvies kotletus.
14. Paimame lėkštę, apibarstome miltais ir sudedame kotletus.
15. Prieš kepdami, maždaug 30 minučių palaikome šaldytuve, kad kotletai sutvirtėtų.
16. Po to ant vidutinės kaitros užkaiskite keptuvę, įpilame 2 šaukštus aliejaus ir įkaitiname.
17. Kepame kotletus iš abiejų pusių po maždaug 4-5 minutes, kol apskruda. Stengiamės nevartyti labai dažnai.
18. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 6 žuvų kotletai.
Ingredientai
- žuvies filė: 400 gramų
- morkos: 1 (vid. dydžio)
- svogūnai: 1,5
- poro stiebai: 0,5
- česnakas: 1 skiltelės (didelės)
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (+ kepimui)
- druska
- malti juodieji pipirai
- forminis batonas: 70 gramų (~3 riekių; gaminant Kūčioms renkamės veganišką)
- šaltas vanduo: 90 mililitrų
- miltai: ~1-2 arbatinių šaukštelių
- miltai: šiek tiek (kotletų apvoliojimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių žuvį sudedame į kiaurasamtį, uždengiame folija ir užkeliame ant puodo su verdančiu vandeniu. Vandens privalo būti tiek, kad jis nesiektų kiaurasamčio dugno. Ant vidutinės kaitros verdame maždaug 12-14 minučių, kol žuvis išvirs.
2. Išimame žuvį iš kiaurasamčio ir padedame į šalį atvėsti.
3. Morką nuskustame, nuplauname ir smukiai sutarkuojame.
4. Svogūnus nulupame ir supjaustome.
5. Porą gerai nuplauname ir supjaustome.
6. Česnako skiltelę nulupame ir susmulkiname.
7. Svogūnus su poru maždaug 8-10 minučių pakepiname aliejuje.
8. Tada suberiame prie jų morkas, česnaką ir kepiname dar maždaug 5-7 minutes. Pasūdome puse arbatinio šaukštelio druskos.
9. Išimame daržoves ir sudedame į dubenėlį, kad atvėstų.
10. Forminį batoną užpilame vandeniu, paspaudžiame, kad gerai sugertų vandenį.
11. Kai daržovės pilnai atvėsta, įtrupiname žuvį ir batoną, išmaišome. Šią masę sumalame.
12. Įmaišome 1-2 šaukštelius miltų, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais.
13. Darbinį paviršių šiek tiek pamiltuojame. Kotletų mišinį padaliname į 6 dalis. Iš šių dalių padarome maždaug 2 centimetrų storio žuvies kotletus.
14. Paimame lėkštę, apibarstome miltais ir sudedame kotletus.
15. Prieš kepdami, maždaug 30 minučių palaikome šaldytuve, kad kotletai sutvirtėtų.
16. Po to ant vidutinės kaitros užkaiskite keptuvę, įpilame 2 šaukštus aliejaus ir įkaitiname.
17. Kepame kotletus iš abiejų pusių po maždaug 4-5 minutes, kol apskruda. Stengiamės nevartyti labai dažnai.
18. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Raktažodžiai:
zuvis, zuvies file, karpis, eserys, lydeka, morkos, svogunai, cesnakas, aliejus, batonas, miltai, poro stiebai
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
DANIŠKI ŽUVIES KOTLETAI
ŽUVIES KOTLETAI SU SŪRIU
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
SKANŪS ŽUVIES KOTLETAI
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Žuvies maltinukai su daržovėmis
Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
Žuvies kotletai su kiaulienos šoninės ir baravykų įdaru
ŽUVIES SUKTINUKAI
Lydeka su padažu
Meksikietiškas žuvies troškinys
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
ŽUVIES SUKINUKAI
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Žuvies piršteliai orkaitėje
ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Greita žuvis tešloje - skani ir karšta, ir šalta
Grietinėlėje troškinta žuvis - tilapija