Žuvis - lydeka drebučiuose su daržovėmis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Šis patiekalas yra labai geras būdas sunaudoti žuvies likučius. Vakar kepėme lydekas ir šiek tiek liko nesuvalgyta, tai aš ir sunaudojau. Aišku, galima nusipirkti žuvies ir būtent dėl šio patiekalo, nes jis tikrai labai visų giriamas.
1. Pirmiausia želatiną užpilkite vandeniu ir brinkinkite maždaug 15-20 minučių.
2. Per tą laiką, imkite dubenėlį ir sluoksniuokite - keptos lydekos gabaliukai, keptas svogūnas, morkos, vyšniai pomidorai ir dar vieną kartą viską iš naujo arba tol, kol baigiasi visi produktai.
3. Po to ant viršaus sudėkite baziliką.
4. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite maždaug 350 mililitrų vandens, bet ne karštame. Palikite atvėsti.
5. Kai jau želatina atvėsta, užpilkite dubenėlio turinį. Skanaus!
Ingredientai
- kepti lydekos gabaliukai
- kepti svogūnai
- vyšniniai pomidorai
- keptos morkos griežinėliai
- bazilikas
- želatina: ~50 gramų
- vanduo
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia želatiną užpilkite vandeniu ir brinkinkite maždaug 15-20 minučių.
2. Per tą laiką, imkite dubenėlį ir sluoksniuokite - keptos lydekos gabaliukai, keptas svogūnas, morkos, vyšniai pomidorai ir dar vieną kartą viską iš naujo arba tol, kol baigiasi visi produktai.
3. Po to ant viršaus sudėkite baziliką.
4. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite maždaug 350 mililitrų vandens, bet ne karštame. Palikite atvėsti.
5. Kai jau želatina atvėsta, užpilkite dubenėlio turinį. Skanaus!
Raktažodžiai:
lydeka, zuvis, pomidorai, morkos, bazilikas, zelatina, kepta lydeka, vysniniai pomidorai, vanduo
Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai
Su želatina marinuoti pomidorai
Pomidorai su želatina be kaitinimo (sterilizacijos)
Lydeka su padažu
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU
Nekeptas plikytų sausainių tortas
Žuvies kotletai be kiaušinio
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Panakota su uogomis
Gaivus nekeptas tortas su rikota
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
JOGURTO IR MANGŲ DESERTAS STIKLINĖSE
Plikytų sausainių tortas su maskarpone ir rududu pagal Beatą
Desertas: Želė "Mozaika"
Gaivus varškės desertas "Senoji Ryga"
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
ŽUVIES SUKINUKAI
Grietinėlėje troškinta žuvis - tilapija
Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
Lengvi ir švelnūs varškės zefyrai
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Skumbrė marinuota juodoje arbatoje