Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Kategorija: Žuvies patiekalai
Vis galvojau kaip šį patiekalą galiu pagirti, bet tam visiškai užtenka - TIKRAI LABAI SKANU. Šiuo atveju jūros lydeka yra kepama orkaitėje, bet gaunasi taip, tarsi ji troškintųsi savo pačios sultyse. Pagyrė net tėtis, kuris žuvį visada valgo tik iškeptą keptuvėje. Rekomenduoju!
Ingredientai:
- jūros lydekos: 3 didesnės (su kaulu)
- svogūnai: 2
- žuvies prieskoniai
- majonezas: 1 valgomojo šaukšto
- grietinė: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
- druska
Recepto Instrukcijos:
- Iš pradžių lydekas išvalykite, nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite dalimis (aš pati kiekvieną pjoviau į keturias dalis) bei subarstykite mėgstamais prieskoniais ir druska (naudoju "Saudos" žuvies prieskonius).
- Aš visada suprieskoniuotą žuvį palieku per naktį "pailsėti" šaldytuve, bet pilnai užtenka ir 2-3 valandų.
- Po to, indą, kuriame kepsite, ištepkite trupučiu aliejaus, išklokite plonais žiedeliais supjaustytais svogūnais. Ant žuvies dėkite majonezą bei grietinę ir gerai rankomis ištrinkite.
- Žuvį išdėliokite ant svogūnų bei dėkite kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
- Kepkite maždaug 30-40 minučių. Jeigu turite ir norisi, labai tinka užbarstyti krapais.
- Galiausiai patiekite su virtomis ar keptomis bulvėmis bei daržovėmis.
- Labai gardus ir susidaręs padažas, pati lydeka būna itin sultinga. Skanaus!
Kiaušinius dažome natūraliai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
Šventėms – tortas „Snickers“
Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Raudonojo aksomo tortas
Paprasta ir greita: pomidorai savo sultyse
Šašlykų receptas su „Vytautu“
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)