Marinuota silkė su bazilikais

Kategorija: Žuvies patiekalai


Marinuota silkė su bazilikais

Paskelbė:
22 Lapkričio 2022
Šį kartą pasigaminsime marinuotą silkę su bazilikais bei petražolėmis. Tokia silkė turi ne tik nuostabų skonį, bet ir fantastiškai gražią spalvą!



Ingredientai


  • šviežias bazilikas: 1 ryšulėlio
  • šviežios petražolės: 1 ryšulėlio
  • vanduo: 1 litro (žolelių nuplikymui)
  • žaliosios citrinos: 1 (žievelė ir sultys)
  • riebi grietinė: 200 mililitrų
  • "Santa Maria" ekologiški česnakų milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • peletrūnas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • silkių filė: 400 gramų


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia sudedame bazilikus bei petražoles į sietelį.
2. Tuomet užviriname vandenį ir užpilame jį ant žolelių. Nieko nelaukdamos nuskalaujame jas šaltu vandeniu ir švelniai išspaudžiame vandenį iš lapų.
3. Šitaip žolelės bus minkštos bei įgaus ryškesnę žalią spalvą.
4. Tada sumaišome visus ingredientus, išskyrus silkę, maisto smulkintuvu kol gausime tolygų žalią padažą.
5. Po to supjaustome silkę 2-3 kąsnių dydžio gabaliukais.
6. Atsargiai sumaišome silkę su padažu bei supilame į švarų stiklinį indelį.
7. Prieš patiekdamos silkę, ją šaldytuve palaikome bent jau 60 minučių. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: