Jūros lydekos filė kepta orkaitėje
Kategorija: Žuvies patiekalai
Turiu pripažinti, kad žuvies patiekalų mūsų šeimoje pastaruoju metu suvalgoma labai mažai. Nors aš ją tikrai labai mėgstu, bet kažkaip taip gavosi, kad renkamės vis kitokiu patiekalus. Skaniai paruošti jūros lydekos filė orkaitėje nėra taip sudėtinga, todėl tai mėgstamas mano patiekalas, prie kurio nereikia praleisti daug laiko. Lydekos filė aš pasiruošiu pati, išdorodama žuvį, bet galima pirkti ir jau paruoštus filė gabaliukus.
1. Pirmiausia lydeką nuvalykite ir pašalinkite kaulus, šitaip gausite filė.
2. Tada supjaustykite nedideliais gabaliukais, kuriuos sudėkite į indą ir apšlakstykite citrinos sultimis bei prieskoniais.
3. Palikite pasimarinuoti maždaug 20-30 minučių.
4. Po to lydekos gabaliukus apvoliokite miltuose (galima to ir nedaryti).
5. Kepimo indą/skardą palaistykite tirpintu sviestu (galima ir aliejumi) ir sudėkite žuvies gabaliukus.
6. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug ~25 minutes (bent tiek užtruko su mano orkaite).
7. Patiekite su šviežiomis arba troškintomis daržovėmis.
8. Šalia patiekti labai tinka graikiško jogurto ir česnakų padažas. Skanaukite!
Ingredientai
- jūros lydeka
- citrinos: 1
- druska
- juodieji pipirai
- miltai: šiek tiek
- sviestas: gabaliuko
- mėgstamos daržovės (garnyrui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia lydeką nuvalykite ir pašalinkite kaulus, šitaip gausite filė.
2. Tada supjaustykite nedideliais gabaliukais, kuriuos sudėkite į indą ir apšlakstykite citrinos sultimis bei prieskoniais.
3. Palikite pasimarinuoti maždaug 20-30 minučių.
4. Po to lydekos gabaliukus apvoliokite miltuose (galima to ir nedaryti).
5. Kepimo indą/skardą palaistykite tirpintu sviestu (galima ir aliejumi) ir sudėkite žuvies gabaliukus.
6. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug ~25 minutes (bent tiek užtruko su mano orkaite).
7. Patiekite su šviežiomis arba troškintomis daržovėmis.
8. Šalia patiekti labai tinka graikiško jogurto ir česnakų padažas. Skanaukite!
Raktažodžiai:
lydeka, juros lydeka, citrinos, druska, pipirai, miltai, sviestas, darzoves, juodieji pipirai
Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
Mažaakio šamo filė kepsneliai su medumi ir sojos padažu, kepti orkaitėje
Žuvis - lydeka drebučiuose su daržovėmis
Orkaitėje kepta žuvis su perlinėmis kruopomis, svogūnais ir pievagrybiais
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
Lydeka su padažu
Sotus "Žvejo" troškinys su krevetėmis ir žuvies filė
Lydeka grietinėlės ir krapų padaže
Traški žuvies filė, kepta orkaitėje
Keptas šapalas - žuvis kepta keptuvėje
ŽUVIES SUKINUKAI
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Pangasijos filė kepta su daržovėmis – skaniai ir greitai
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Žuvies piršteliai orkaitėje
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Greita kepta žuvis tešloje su majonezu
Sluoksniuota silkės mišrainė su pievagrybiais, kiaušiniu ir majonezu
Žuvies kotletai be kiaušinio
Orkaitėje kepta menkė su salierų koše