Žuvies - Menkės karis (troškinys) su kokosų pienu ir daržovėmis
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Šis menkės karis su kokosų pienu ir daržovėmis – tai egzotiškas ir aromatingas patiekalas, kuris puikiai tiks pietums ar vakarienei. Kokosų pienas suteikia švelnumo, o kario ir imbiero prieskoniai patiekalui suteikia ryškų ir šiltą skonį. Menkė, kartu su daržovėmis, sudaro puikų derinį, kuris leis pasimėgauti šiuo skaniu ir lengvu troškiniu.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Menkės filė – balta žuvis, turinti daug baltymų ir mažai riebalų, kas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia sveiko maisto.
- Kokosų pienas – suteikia švelnų, kremišką tekstūrą ir praturtina patiekalą sveikais riebalais, taip pat turi naudos širdžiai.
- Kario prieskoniai – dėl jų, šiame patiekale atsiskleidžia šiltas ir aštrus skonis, taip pat jie turi priešuždegiminių savybių.
- Daržovės (morkos, paprikos, pievagrybiai, svogūnai) – praturtina troškinį vitaminais ir mineralais, kurie padeda stiprinti imunitetą bei gerina virškinimą.
Ingredientai
- menkės filė be odos: 4 (arba kitokia balta žuvis)
- svogūnai: 1
- česnakas: 3 skiltelių
- imbiero milteliai
- morkos: 1 (didelės)
- paprikos: 1
- kario milteliai: 2 šaukštų
- kokosų pienas: 400 gramų
- kalendros lapeliai
- svogūnų laiškai
- smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės
- pievagrybiai: 1 indelio
- sviestas
- druska
- pipirai
- prieskoniai žuviai (arba kiti mėgstami prieskoniai)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių savo mėgstamais prieskoniais pamarinuojame menkę. Aš šį kartą panaudoju Saudos prieskonius žuviai, galvoju, kad jie tiesiog tokie tobulai subalansuoti.
2. Per tą laiką, kol mūsų menkė marinuojasi, griežinėliais supjaustykite svogūną, pievagrybius ir papriką.
3. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir česnaką, burokine tarka sutarkuokite morką.
4. Gilioje keptuvėje išlydykite kubelį sviesto ir jame apkepkite svogūną, kol suminkštėja bei pageltonuoja.
5. Tuomet suverskite česnaką, morką, papriką, svogūnų laiškus bei pievagrybius.
6. Viską nuolatos maišydami kelias minutes pakepinkite. Tuomet suverskite smulkintus pomidorus, įberkite karį ir imbierą, pagal skonį druskos bei pipirų.
7. Supilkite kokosų pieną ir viską gerai išmaišykite.
8. Po to sudėkite žuvies gabaliukus ir leiskite viskam pasitroškinti maždaug 10-15 minučių.
9. Šį patiekalą galima valgyti su virtais ryžiais arba dar skaniau - su kalafiorais. Prieš patiekdami užbarstome kalendros. Skanaus!
Panašūs receptai











