Keptuvėje keptas jūros ešerys su daržovių garnyru

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Keptuvėje keptas jūros ešerys su daržovių garnyru

Paskelbė:

Keptuvėje keptas jūros ešerys su daržovių garnyru – tai puikus pasirinkimas, norint sukurti skanų, sveiką ir lengvą vakarienės patiekalą. Šis receptas jungia šviežią žuvį su daržovėmis, kurios yra puikus vitaminais ir mineralais praturtintas garnyras. Jūros ešerys, pasižymintis švelniu ir lengvu skoniu, tobulai dera su gardžiu daržovių mišiniu, o špinatai, parmigianas ir žolelės suteikia patiekalui ypatingą skonį.


Naudingos Sudedamosios Dalys:

  • Jūros ešerys: Jūros ešerys yra puikus baltymų šaltinis, taip pat turi mažai riebalų ir yra gausus omega-3 riebalų rūgštimis. Šios riebalų rūgštys padeda stiprinti širdį, palaikyti sveiką smegenų funkciją ir mažinti uždegimus.

  • Bulvės: Bulvės yra puikus angliavandenių šaltinis, suteikiantis energijos. Be to, jose gausu vitaminų C ir B6, kurie stiprina imunitetą ir palaiko nervų sistemą.

  • Morkos: Morkos yra puikus beta-karoteno šaltinis, kuris organizme virsta vitaminu A ir padeda gerinti regėjimą, odos būklę ir stiprina imunitetą.

  • Špinatai: Špinatai yra labai maistingi, turintys daug vitaminų A, C, K, folio rūgšties ir geležies. Jie stiprina imunitetą, gerina kraujo apytaką ir padeda kovoti su uždegimais.

  • Parmigianas: Parmigianas suteikia patiekalui puikų skonį ir yra puikus kalcio šaltinis, svarbus stipriems kaulams ir dantims.


Ingredientai

  • jūros ešerio filė
  • miltai: 2 šaukštų
  • aliejus
  • druska
Garnyrui:
  • bulvės: 3
  • morkos: 3
  • saliero gumbas: gabalo
  • česnakas: 2 skiltelių
  • špinatų lapai
  • parmigianas
  • aliejus
  • sviestas
  • pipirai
  • druska
  • kalendra
  • petražolės


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia daržoves supjaustykite nedideliais vienodais kubeliais ir dėkite į puodą.

2. Tada sudėkite aliejų, sviestą, vandenį, druską ir pipirus. Viską patroškinkite.

3. Prieš pat pabaigą sudėkite špinatus, parmigianą bei žalumynus.

4. Ešerį pavoliokite miltuose ir kepkite gerai įkaitusioje keptuvėje gausiame aliejaus kiekyje po maždaug 3-4 minutes puses iš abiejų pusių.

5. Galiausiai dėkite į lėkštes. Aš dar viršuje uždėjau vieną saują baltojo ridiko šiaudelių, bet tai nėra būtina. Skanaus!