Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis

Kategorija: Žuvies patiekalai


Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis

Paskelbė:
17 Gruodžio 2020
Tom Yum sriuba tai tikriausiai populiariausias (bent jau vienas populiariausių tai tikrai) tailandietiškas patiekalas, kuris ganėtinai sparčiai atkeliauja ir į europiečių virtuves ir skrandžius. Tokią sriubą aš pati prieš keletą metų pirmą kartą paragavau keliaudama po Azijos šalis ir vis negalėjau patikėti, kad sriuba gali būti ant tokia super skani!

Valgant Tom Yom sriubą pinasi keletas skirtingų skonių (aštrumas, rūgštumas, saldumas), jų visų kombinacija yra pati tikriausia Tailando virtuvės vizitinė kortelė. Nepaisant to, ši sriuba yra pagaminama per maždaug 20 minučių ir jos pagaminimui neprireiks jokių išskirtinių virtuvės įgūdžių. 

Jei jau kalbėtume apie sriubos ingredientus, jų pagrindą sudarys kokosų pienas bei tailandietiška kario pasta, kurią šiomis dienomis jau itin nesunkiai rasite mūsų prekybos centruose. 

Taip pat, kad labai manęs neužsipultumėte, iškart perspėju, kad toks receptas nėra itin autentiškas, nes tikrame tom yum naudojamas tik jūros gėrybių (krevečių) sultinys bei kartais šlakelis kondensuoto (becukrio) pieno, o kokoso pienui ten visai ne vieta. Bet, aš taip galvoju, kad toks variantas su kokosų pienu man man net  yra gardesnis. Kada ateityje tikrai pasigaminsiu ir tikrą tradicinį receptą. 


Ingredientai


    • vištienos krūtinėlė: 300 gramų
    • šaldytos krevetės: ~6-12 (tinka tiek virtos, tiek nevirtos)
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • rudi pievagrybiai: 250 gramų
    • kokosų aliejus: 1 šaukštų
    • raudona tailandietiška kario pasta: 2 šaukštų
    • žuvies arba sojos padažas: 2 šaukštų
    • kokosų pienas: 400 mililitrų
    • vištienos sultinys: 400 mililitrų
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • laimo sultys: iš 1 vnt.
    • šviežia kalendra: šiek tiek (patiekimui)
    • čili pipirai: 1 nedidelio (patiekimui)
    • svogūnų laiškai: kelių (patiekimui)

  1. Recepto paruošimas

  2. 1. Pirmiausia puode įkaitinkite kokosų aliejų, ant jo apkepkite susmulkintus česnakus, svogūnus bei kario pastą (maždaug 2 minutes).
  3. 2. Tuomet sudėkite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą vištieną ir kepkite dar maždaug 3 minutes.
  4. 3. Tada supilkite kokosų pieną, sultinį, cukrų, žuvies arba sojos padažą ir sudėkite ketvirčiais supjaustytus pievagrybius.
  5. 4. Viską virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 10 minučių, bet neužirkite.
  6. 5. Po to sudėkite šaldytas krevetes (nėra būtina jų atitirpinti) ir pavirkite dar maždaug 4 minutes.
  7. 6. Sriubai leskite truputį pravėsti ir paskui supilkite laimo sultis (itin svarbu niekados nepilti laimo sulčių į verdančią sriubą arba troškinį, nes patiekalas šiek tiek apkars).
  8. 7. Štai mūsų Tom Yum sriuba jau yra paruošta. Liko tik išpilstyti į indus ir patiekti su susmulkintais čili, šviežia kalendra bei svogūnų laiškais. Skanaukite! ;)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: