Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Tom Yum sriuba tai tikriausiai populiariausias (bent jau vienas populiariausių tai tikrai) tailandietiškas patiekalas, kuris ganėtinai sparčiai atkeliauja ir į europiečių virtuves ir skrandžius. Tokią sriubą aš pati prieš keletą metų pirmą kartą paragavau keliaudama po Azijos šalis ir vis negalėjau patikėti, kad sriuba gali būti ant tokia super skani!
Valgant Tom Yom sriubą pinasi keletas skirtingų skonių (aštrumas, rūgštumas, saldumas), jų visų kombinacija yra pati tikriausia Tailando virtuvės vizitinė kortelė. Nepaisant to, ši sriuba yra pagaminama per maždaug 20 minučių ir jos pagaminimui neprireiks jokių išskirtinių virtuvės įgūdžių.
Jei jau kalbėtume apie sriubos ingredientus, jų pagrindą sudarys kokosų pienas bei tailandietiška kario pasta, kurią šiomis dienomis jau itin nesunkiai rasite mūsų prekybos centruose.
Taip pat, kad labai manęs neužsipultumėte, iškart perspėju, kad toks receptas nėra itin autentiškas, nes tikrame tom yum naudojamas tik jūros gėrybių (krevečių) sultinys bei kartais šlakelis kondensuoto (becukrio) pieno, o kokoso pienui ten visai ne vieta. Bet, aš taip galvoju, kad toks variantas su kokosų pienu man man net yra gardesnis. Kada ateityje tikrai pasigaminsiu ir tikrą tradicinį receptą.
Valgant Tom Yom sriubą pinasi keletas skirtingų skonių (aštrumas, rūgštumas, saldumas), jų visų kombinacija yra pati tikriausia Tailando virtuvės vizitinė kortelė. Nepaisant to, ši sriuba yra pagaminama per maždaug 20 minučių ir jos pagaminimui neprireiks jokių išskirtinių virtuvės įgūdžių.
Jei jau kalbėtume apie sriubos ingredientus, jų pagrindą sudarys kokosų pienas bei tailandietiška kario pasta, kurią šiomis dienomis jau itin nesunkiai rasite mūsų prekybos centruose.
Taip pat, kad labai manęs neužsipultumėte, iškart perspėju, kad toks receptas nėra itin autentiškas, nes tikrame tom yum naudojamas tik jūros gėrybių (krevečių) sultinys bei kartais šlakelis kondensuoto (becukrio) pieno, o kokoso pienui ten visai ne vieta. Bet, aš taip galvoju, kad toks variantas su kokosų pienu man man net yra gardesnis. Kada ateityje tikrai pasigaminsiu ir tikrą tradicinį receptą.
Ingredientai
- vištienos krūtinėlė: 300 gramų
- šaldytos krevetės: ~6-12 (tinka tiek virtos, tiek nevirtos)
- svogūnai: 2
- česnakas: 2 skiltelių
- rudi pievagrybiai: 250 gramų
- kokosų aliejus: 1 šaukštų
- raudona tailandietiška kario pasta: 2 šaukštų
- žuvies arba sojos padažas: 2 šaukštų
- kokosų pienas: 400 mililitrų
- vištienos sultinys: 400 mililitrų
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- laimo sultys: iš 1 vnt.
- šviežia kalendra: šiek tiek (patiekimui)
- čili pipirai: 1 nedidelio (patiekimui)
- svogūnų laiškai: kelių (patiekimui)
Recepto paruošimas
- 1. Pirmiausia puode įkaitinkite kokosų aliejų, ant jo apkepkite susmulkintus česnakus, svogūnus bei kario pastą (maždaug 2 minutes).
- 2. Tuomet sudėkite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą vištieną ir kepkite dar maždaug 3 minutes.
- 3. Tada supilkite kokosų pieną, sultinį, cukrų, žuvies arba sojos padažą ir sudėkite ketvirčiais supjaustytus pievagrybius.
- 4. Viską virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 10 minučių, bet neužirkite.
- 5. Po to sudėkite šaldytas krevetes (nėra būtina jų atitirpinti) ir pavirkite dar maždaug 4 minutes.
- 6. Sriubai leskite truputį pravėsti ir paskui supilkite laimo sultis (itin svarbu niekados nepilti laimo sulčių į verdančią sriubą arba troškinį, nes patiekalas šiek tiek apkars).
- 7. Štai mūsų Tom Yum sriuba jau yra paruošta. Liko tik išpilstyti į indus ir patiekti su susmulkintais čili, šviežia kalendra bei svogūnų laiškais. Skanaukite! ;)
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Laikantis šių nesudėtingų taisyklių orchidėjos džiugins gausiais žiedais
Agurkų auginimas: kokių klaidų vengti, kad neprarastumėte derliaus
Ko negalima ir ką reikia daryti per savo gimimo dieną?
Saldžiarūgščiai paukštienos vėrinukai
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Lašišos sriuba arba thai vaikams
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Jokiais būdais neišpilkite marinato! Štai 13 būdų, kaip jį naudingai panaudoti
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Sužinokite, nuo kokių problemų gali padėti angliukai!
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Skaniausia užkanda iš pomidorų
Jautienos troškinys su daržovėmis
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru