Žuvies filė kepsnys su karšta pupelių mišraine
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai
Šis patiekalas – paprastas ir skanus, su traškiu menkės filė kepsniu ir šiltu pupelių mišrainės garnyru. Puikiai dera žuvies subtilus skonis su šiltomis pupelėmis, kurių skonį paįvairina pomidorų padažas ir šviežios daržovės. Tai yra idealus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek ypatingam pietų ar vakarienės patiekalui.
Nauda sveikatai:
- Menkė – yra puikus baltymų šaltinis, turinti mažai riebalų ir gausu vitaminų, tokių kaip B12 ir niacino, kurie palaiko nervų sistemos veiklą ir suteikia energijos.
- Pupelės – yra puikus skaidulų, baltymų ir antioksidantų šaltinis, kurie padeda gerinti virškinimą ir stiprina širdies sveikatą.
- Morkos – turtingos beta-karotenu, kuris padeda palaikyti gerą regėjimą ir imunitetą.
- Svogūnai – pasižymi priešuždegiminėmis ir antibakterinėmis savybėmis.
Ingredientai
- menkės filė: 1 kilogramo
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- žuvies prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
- kukurūzų miltai: 4 valgomųjų šaukštų
- aliejus (kepimui)
- keptos pupelės pomidorų padaže: 1 skardinės
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnio
- pipirai: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir žuvies prieskoniais.
2. Tada apvoliokite kukurūzų miltuose ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol žuvis gražiai apskrunda bei pilnai iškepa.
3. Svogūną ir morką nulupkite. Morką sutarkuokite, o svogūną supjaustykite mažais gabaliukais.
4. Tada pakepinkite daržoves keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol jos suminkštėja.
5. Supilkite pupeles. Mišrainę pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite dar papildomai pomidorų padažo, pakaitinkite kelias minutes, kad skoniai persimaišytų tarpusavyje.
6. Po to į lėkštes dėkite mišrainės, po žuvies gabaliuką, pabarstykite krapais, patiekite ir skanaukite!