Kepsninėje kepta menkė, pagardinta veganišku majonezo padažu
Kategorija: Grill / Kepsninės / Šašlykinės maisto receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasimėgauti skaniu ir sveiku patiekalu su veganišku padažu. Keptos menkės gabaliukai su salotų lapais, ridikėliais ir skrudintais svogūnais, įkvėpti BBQ prieskonių, o visa tai papildyta naminiu veganišku majonezo padažu – sveikas ir skanus derinys.
Naudingos Sudedamosios Dalys ir Vitaminai
- Menkė: Puikus baltymų šaltinis, turintis mažai riebalų ir daug jodo, kuris naudingas skydliaukei bei metabolizmui.
- Avinžirnių nuoviras (aquafaba): Aukštos kokybės baltymų šaltinis, kuris idealiai tinka veganiškiems patiekalams ir gali padėti palaikyti raumenų masę.
- Ridikai: Turtingi vitaminu C, gerina virškinimą ir palaiko imunitetą.
- Koriandras (kalendra): Palaiko virškinimo sistemą ir turi antibakterinių savybių.
- Skrudinti svogūnai: Pagerina virškinimą ir suteikia patiekalui unikalų skonį.
Ingredientai
- avinžirnių nuoviras (aquafaba): 1 valgomojo šaukšto
- Santa Maria BBQ Sauce Sweet Chipotle: 50 mililitrų
- rapsų aliejus: 250 mililitrų
- ridikai: 1 ryšelio
- menkių filė: 600 gramų
- Santa Maria BBQ Rub Herbs: 1 pakelio
- skrudinti svogūnai: 50 mililitrų
- kalendra: 1 ryšulėlio
- salotų lapai
Recepto paruošimas
1. Veganiškas majonezo padažas: Trintuvėje sumaišome avinžirnių nuovirą (aquafaba) bei kepsnių padažą.
2. Tada pamažu pilame aliejų ir maišome, kol padažas tampa majonezo tirštumo.
3. Kepta menkė: Nuskiname bei nuplauname salotų lapus.
4. Tada nuplauname bei riekelėmis supjaustome ridikėlius.
5. Žuvį supjaustome maždaug 50 gramų svorio gabaliukais.
6. Po to žuvies gabalėlius įtriname prieskonių mišiniu. Patikriname, ar žuvis gerai įtrinta iš abiejų pusių - šitaip ji neprikibs prie kepsninės.
7. Abi žuvies puses kepame virš karštos liepsnos po 3 minutes.
8. Patiekiame su salotų lapais, ridikėliais, kepintais svogūnais, kalendromis ir padažu. Lepinamės!