Orkaitėje kepta žuvis - Upėtakis su citrina ir daržovių garnyru

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Orkaitėje kepta žuvis - Upėtakis su citrina ir daržovių garnyru

Paskelbė:

Orkaitėje keptas upėtakis su citrina ir daržovių garnyru – tai lengvas ir skanus patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniams vakarams. Upėtakis, pagardintas citrinomis ir aromatiniais prieskoniais, kartu su traškiais daržovių gabalėliais suteiks jūsų vakarienei ypatingo skonio. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir labai sveikas, nes jame gausu vertingų medžiagų, kurios padės palaikyti jūsų sveikatą.


Naudingos sudedamosios dalys

  • Upėtakis: Ši žuvis yra puikus baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kurios prisideda prie širdies ir kraujagyslių sveikatos, padeda sumažinti uždegimus organizme. Be to, upėtakis yra lengvai virškinamas ir puikiai tinka žmonėms, norintiems valgyti sveikai ir palaikyti savo raumenų masę.
  • Citrina: Citrina suteikia gaivumo ir ne tik praturtina patiekalą vitaminu C, kuris stiprina imuninę sistemą, bet ir turi priešuždegiminių savybių. Vitaminas C taip pat padeda kūnui pasisavinti geležį ir yra svarbus sveikai odai.
  • Daržovės (porai, morkos, šparaginės pupelės, moliūgas): Daržovės yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis. Morkos turi daug vitamino A, kuris svarbus regėjimui ir odos sveikatai, o šparaginės pupelės ir porai yra puikūs antioksidantų ir skaidulų šaltiniai, kurie padeda stiprinti virškinimo sistemą.
  • Česnakas: Česnakas turi natūralių antibakterinių ir antivirusinių savybių, padeda stiprinti imuninę sistemą ir pagerinti širdies sveikatą. Jame taip pat gausu vitaminų C ir B6, kurie svarbūs bendram organizmo funkcionavimui.


Ingredientai

  • vaivorykštinis upėtakis: 4 gabaliukų po ~200 gramų
  • citrinos: 4 griežinėlių
  • druska: pagal skonį
  • citrininiai pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
Daržovių garnyrui:
  • porai: 1 (didelio)
  • morkos: 2 
  • šparaginės pupelės: 1 saujos
  • moliūgas: 200 gramų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • druska: žiupsnio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto


Recepto paruošimas

1. Upėtakis: Pirmiausia upėtakį pabarstykite druska, pipirais ir prieskoniais.

2. Tada į kepimo indą dėkite po griežinėlį citrinos, o ant jos uždėkite po gabaliuką žuvies.

3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 15 minučių.

4. Daržovių garnyras: Daržoves nulupkite. Česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, porą griežinėliais, moliūgą plonais pailgais gabaliukais, morką supjaustykite daržovių skustuku plonomis juostelėmis.

5. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų.

6. Sudėkite porą, česnaką ir pakepinkite, kol pasklinda nuostabus aromatas.

7. Sudėkite šparagines pupeles ir pakepinkite keletą minučių.

8. Po to sudėkite morkas bei moliūgą. Pakaitinkite, kol daržovės šiek tiek suminkštėja, bet dar lieka traškios. Pabarstykite druska ir pipirais.

9. Galiausiai patiekite iškeptą upėtakį su pasiruoštu daržovių garnyru ir lepinkitės! :)