Rūkytos lašišos ir Goudos sūrio kišas

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Rūkytos lašišos ir Goudos sūrio kišas

Paskelbė:

Šis rūkytos lašišos ir Goudos sūrio kišas – tai tobulo skonio derinys, sujungiantis švelnią lašišos rūkyto skonį ir kreminį Goudos sūrio malonumą. Jis puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Pagrindas iš trapios tešlos ir švelnus įdaras su kiaušiniais ir grietinėle suteikia šį kišą išskirtinį skonį ir tekstūrą. Tiesiog tobulas derinys, kuris sužavės tiek šeimą, tiek svečius!


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Lašiša – puikus baltymų šaltinis, taip pat turintis omega-3 riebalų rūgščių, kurios palaiko širdies sveikatą ir gerina smegenų funkciją.
  • Goudos sūris – suteikia kreminį skonį ir yra geras kalcio bei baltymų šaltinis, reikalingas kaulų ir raumenų stiprinimui.
  • Krapai – naudojami kaip prieskonis, krapai turi antioksidantų, kurie padeda organizmui kovoti su uždegimais ir stiprina imunitetą.


Ingredientai

Kišo pagrindui:
  • kvietiniai arba balti speltos miltai: 1,5 stiklinės (215 gramų)
  • sviestas: 100 gramų (arba margarinas)
  • ledinis vanduo: trečdalio stiklinės (50 gramų)
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
Lašišos įdarui:
  • kiaušiniai: 4 (maži)
  • neriebi grietinėlė: 200 mililitrų (naudoju avižų 16% riebumo)
  • rūkyta lašiša: 150 gramų (stambiai supjaustyta)
  • tarkuotas Goudos sūris: trijų ketvirtadalio stiklinės
  • švieži krapai: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio


Recepto paruošimas

1. Kišo pagrindas: Dideliame inde sumaišome miltus, čiobrelius, cukrų, druską ir nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą.

2. Tada rankomis arba šakute sutriname iki smulkių žirniukų.

3. Įpilame vandens. Su mentele arba rankomis suformuojame rutulį (neminkome). Palaikome šaldytuve 15 minučių.

4. Po to įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

5. Kepimo formą ištepame sviestu. Iš tešlos iškočiojame apskritimą ir jį perkeliame į kepimo formą. Palyginame kraštus. Dugną subadome šakute.

6. Tada ant viršaus uždedame kepimo popierių ir suberiame žirnius arba kitas sunkesnes kruopas dėl svorio (kitu atveju tešla gali išsikelti į viršų). Kepame maždaug 15 minučių.

7. Lašišos įdaras: Tuo metu pasiruošiame įdarą. Dubenyje lengvai išplakame kiaušinius, supilame grietinėlę, pagardiname druska bei pipirais.

8. Iš orkaitės išimame kišo pagrindą. Nuimame kepimo popierių su žirniais. Supilame įdarą.

9. Ant viršaus uždedame lašišos gabaliukus, užbarstome sūrį bei krapus.

10. Kepame orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Skanaujame!