Silkė norvegiškai su svogūnais, kiaušiniais, actu ir garstyčiomis

Kategorija: Žuvies patiekalai


Silkė norvegiškai su svogūnais, kiaušiniais, actu ir garstyčiomis

Paskelbė:
05 Geg. 2022
Šis silkės receptas jau šiek tiek primirštas buvo. Pamenu, kad jį sužinojau iš savo draugės ir iškart pamilau. Svogūnai, kiaušiniais, actas ir garstyčios puikiai sudera šiame patiekale. Visiems silkės mėgėjams tikrai patiks. :)



Ingredientai



  • silkės filė: 4
  • svogūnai: 2 nedidelių
  • kiaušiniai: 3
  • 9% actas: 3 valgomųjų šaukštų
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių svogūnus supjaustykite ganėtinai smulkiais kubeliais bei pakepinkite aliejuje kol suminkštės. Bebaigiant kepinti, supilkite kiaušinius, suplaktus su actu bei toliau kepkite ant mažos ugnies, stipriai maišykite. Kai kiaušinius sutraukia, įmaišykite garstyčias su cukrumi. Padėkite atvėsti.
2. Tuomet silkę supjaustykite kubeliais, sumaišykite su atvėsusia kiaušinių mase.
3. Labai gardu valgyti su karštomis bulvėmis, bet tinka ir kaip nuostabus užkandis. Galite uždėti ant mažų paskrudintų batono riekelių, gausis vieno kąsnio sumuštinukai.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: