Lašiša su klevų sirupu ir imbieru + orkaitėje keptos bulvės ir Briuselio kopūstai

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Lašiša su klevų sirupu ir imbieru + orkaitėje keptos bulvės ir Briuselio kopūstai

Paskelbė:

Šis receptas – puikus pasirinkimas sveikam ir skaniam vakarienei. Lašiša, marinuota klevų sirupe, imbieruose ir sojų padaže, suteikia intensyvų, saldžiarūgštį skonį, kuris puikiai dera su švelniai auksinėmis bulvėmis ir Briuselio kopūstais. Skanus ir maistingas patiekalas, kuris džiugins tiek akį, tiek skonio receptorius.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Lašiša – puikus baltymų šaltinis, gausus Omega-3 riebalų rūgštimis, kurios padeda palaikyti širdies sveikatą.
  • Klevų sirupas – natūralus saldiklis, suteikiantis patiekalui saldumo ir šiek tiek medaus prieskonio.
  • Šviežias imbieras – puikus antioksidantas, padedantis stiprinti imunitetą ir gerinantis virškinimą.
  • Briuselio kopūstai – daug vitamino C, folio rūgšties ir skaidulų, padedančių organizmui išvalyti toksinus ir stiprinti imuninę sistemą.
  • Bulvės – geras angliavandenių šaltinis, kuris suteikia energijos ir yra puikus pagrindas kartu su daržovėmis.


Ingredientai

Lašišai:
  • lašišos filė: 4 gabaliukai (išvis svoris buvo 500 gramų)
  • klevų sirupas: ketvirtadalio stiklinės
  • šviežios petražolės: 2 valgomųjų šaukštų (smulkiai sukapotų)
  • česnakas: 1 skiltelės (susmulkintos)
  • sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • šviežias imbieras: 1 valgomojo šaukšto (susmulkinto)
  • juodieji pipirai
Bulvėms ir Briuselio kopūstams:
  • mažos bulvės: 500 gramų (supjaustytos ketvirčiais)
  • Briuselio kopūstai: 200 gramų (perpjautų perpus)
  • raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnako granulės: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Himalajų druska


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Tada visus nurodytus marinato ingredientus sumaišome tarpusavyje.

3. Gautu marinatu apliejame lašišą. Šaldytuve marinuojame maždaug 20 minučių.

4. Per tą laiką, dubenyje sumaišome bulves, Briuselio kopūstus, prieskonius ir aliejų. Juos perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

5. Daržoves sudedame viena šalia kitos, kad jos kuo mažiau liestųsi. Kepame maždaug 40-45 minučių orkaitėje arba kol bulvės tampa švelniai auksinės spalvos ir suminkštėja.

6. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi. Ant jo sudedame lašišos gabaliukus.

7. Kepame orkaitėje maždaug 12-15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!