Lašišos tartaras su marinuotais kaparėliais ir grietinėlės kremu

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Lašišos tartaras su marinuotais kaparėliais ir grietinėlės kremu

Paskelbė:

Lašišos tartaras su marinuotais kaparėliais ir grietinėlės kremu

Lašišos tartaras su marinuotais kaparėliais ir grietinėlės kremu – tai gaivus ir subtilus patiekalas, puikiai tinkantis kaip užkandis ar lengvas įdaras vakarienei. Šis receptas ypač tiks gurmanams, norintiems pasimėgauti šviežia žuvimi ir šiek tiek pikantišku padažu. Lašiša, sumaišyta su marinuotais kaparėliais ir svogūnais, suteikia šiam patiekalui švelnų, bet intensyvų skonį. Papildomas padažas su wasabi, grietinėle ir majonezu prideda įdomų aštrumo ir kreminės tekstūros kontrastą.


Nauda sveikatai:


  • Lašiša yra puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kuris teigiamai veikia širdies sveikatą ir mažina uždegimus.
  • Kapariai turi daug antioksidantų ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis.
  • Krapai ir svogūnai yra naudingi virškinimo sistemai ir gali padėti organizmui pašalinti toksinus.
  • Grietinėle suteikiama švelni tekstūra ir papildomas vitamino A šaltinis.


Ingredientai

  • šviežia lašiša: 400 gramų
  • svogūnai: trečdalio
  • marinuoti kaparėliai: 3 arbatinių šaukštelių
  • krapai: šiek tiek
  • pipirų mišinys
  • druska
  • rukolos lapeliai
Padažui:
  • plakamoji grietinėlė: šiek tiekk
  • majonezas: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • wasabi krienai: šiek tiek


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių lašišą nuplauname, nusausiname ir atskiriame nuo odos.

2. Tuomet supjaustome mažais kubeliais.

3. Svogūno puselę nulupame ir taip pat susmulkiname.

4. Tada dubenėlyje sumaišome lašišos gabaliukus su svogūnais, susmulkintais krapais ir marinuotais kaparėliais (be ten esančio skysčio).

5. Įberiame druskos bei pipirų. Viską permaišome.

6. Po to į nedidelius indelius sudedame vis paspausdami lašišos masės ir išlyginę kiekvieno indelio paviršių uždengiame maistine plėvele.

7. Įdedame į šaldytuvą ir jau po 30 minučių galima pateikti.

8. Nuimame maistinę plėvelę ir apvertę virš lėkštės indelius atsargiai pakabinę peilio galu išimame tartarą.

9. Patiekiame su rukola ir aštroku majonezo - grietinėlės padažu.

10. Padažas: Sumaišome wasabi miltelius su šlakeliu šilto virinto vandens.

11. Gautą pastą sumaišome su majonezu ir grietinėle. Padažas turi gautis vidutinio tirštumo. Lepinamės!