Rūkytos lašišos tartaras su avokadais
Kategorija: Žuvies patiekalai
Kas gali būti fantastiškiau už patiekalą, kuris yra labai skanus ir gražus? Šį kartą Jums rūkytos lašišos tartaras su avokadais ir wakame salotomis. Atrodo, kad galėčiau šį patiekalą valgyti kiekvieną dieną, man šis skonis yra tobulas. Būtinai pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Prižadu, kad apsivalgysite ir receptą išsisaugosite ateičiai. :)
1. Pirmiausia rūkytą lašišos filė, avokadą ir vyšninius pomidorus supjaustome mažais gabaliukais. Aš visada stengiuosi šiuos produktus pjaustyti taip, kad jų dydis būtų panašaus dydžio.
2. Rausvąjį svogūną, atsižvelgiant į jo dydį, naudoju pagal savo skonį, bet šiam patiekalui jis ypač tinka. Jį supjaustome kiek įmanoma smulkiau.
3. Visus susmulkintus produktus dedame į dubenį, apšlakstome citrinų sultimis, dedame vieną šaukštelį garstyčių, šaukštą alyvuogių aliejaus, beriame druską ir pipirus - pagal savo skonį.
4. Visą masę išmaišome ir dedame į indelį (geriausia ant maistinės plėvelės), šiek tiek paspaudžiame, kad tartaras suliptų.
5. Paskrudiname batoną (galite to ir nedaryti), pertepame Philadelphia sūriu ir riekelę padaliname pusiau - žinoma, šis skrebutis tik kaip priedas prie tartaro, tad šioje vietoje galima jo negaminti arba tiesiog pasipjaustyti šviežios čiabata duonos.
6. Lekštėje apverčiame savo pailgą indą, jį nuimame ir nuo maistinės plevelės atskiriame tartarą.
7. Pagal skonį uždedame wakame jūros dumblių salotas - šios ypač tinka prie lašišos. Pasidedame šalia skrebutį su Philadelphia ir lepinamės!
Ingredientai
- rūkyta lašišos filė: 100 gramų
- avokadai: 1
- raudonieji svogūnai: 0,5
- vyšniniai pomidorai: 3
- batonas: 1 riekelės
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo ašukšto
- garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
- citrinos sultys: šlakelio
- druska
- pipirai
- wakame salotos: pagal poreikį
- Philadelphia sūris: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia rūkytą lašišos filė, avokadą ir vyšninius pomidorus supjaustome mažais gabaliukais. Aš visada stengiuosi šiuos produktus pjaustyti taip, kad jų dydis būtų panašaus dydžio.
2. Rausvąjį svogūną, atsižvelgiant į jo dydį, naudoju pagal savo skonį, bet šiam patiekalui jis ypač tinka. Jį supjaustome kiek įmanoma smulkiau.
3. Visus susmulkintus produktus dedame į dubenį, apšlakstome citrinų sultimis, dedame vieną šaukštelį garstyčių, šaukštą alyvuogių aliejaus, beriame druską ir pipirus - pagal savo skonį.
4. Visą masę išmaišome ir dedame į indelį (geriausia ant maistinės plėvelės), šiek tiek paspaudžiame, kad tartaras suliptų.
5. Paskrudiname batoną (galite to ir nedaryti), pertepame Philadelphia sūriu ir riekelę padaliname pusiau - žinoma, šis skrebutis tik kaip priedas prie tartaro, tad šioje vietoje galima jo negaminti arba tiesiog pasipjaustyti šviežios čiabata duonos.
6. Lekštėje apverčiame savo pailgą indą, jį nuimame ir nuo maistinės plevelės atskiriame tartarą.
7. Pagal skonį uždedame wakame jūros dumblių salotas - šios ypač tinka prie lašišos. Pasidedame šalia skrebutį su Philadelphia ir lepinamės!
Raktažodžiai:
lasisa, svogunai, avokadai, tartaras, batonas, aliejus, garstycios, citrinos sultys, druska, pipirai, salotos, suris, philadelphia suris
Rūkytos lašišos užtepėlė su maskarpone
Sūdytos skumbrės tartaras
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
VIRTŲ KIAUŠINIŲ IR LAŠIŠOS UŽKANDIS
Keptuvėje kepta lašiša su citrusinėmis salotomis
LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE
karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Sumuštiniai - suvožtinis su žuvimi
Toskanietiška lašiša grietinėlės padaže su saulėje džiovintais pomidorais
Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje
Užkandėlė su rūkyta lašiša ant iceberg salotų lapų
Super skanios karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Tuno tartaras su avokadu, mangu ir laimo padažu
Lašišos vėrinukai, kuriems neįmanoma atsispirti
Sriuba su porais ir lašiša
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Gardi mišrainė su rūkyta lašiša
Lašišos iešmeliai
UŽKANDĖLĖS SU LAŠIŠA
Paprastai kepta lašiša su soja ir medumi
Padažas prie lašišos iš grietinėlės