Suomiškai marinuota silkė su mėlynaisiais svogūnais ir morkomis

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas


Suomiškai marinuota silkė su mėlynaisiais svogūnais ir morkomis

Paskelbė:

Suomiškai marinuota silkė su mėlynaisiais svogūnais ir morkomis – tai tradicinis, tačiau lengvas ir švelnus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Šis receptas sujungia silkes, daržoves ir aromatingą marinatą, kuris suteikia patiekalui unikalų ir išskirtinį skonį.


Kodėl ši silkė naudinga sveikatai?


  • Silkė yra puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų šaltinis. Omega-3 riebalų rūgštys yra svarbios širdies sveikatai, nes padeda mažinti uždegimus ir palaikyti normalų kraujospūdį. Silkėje taip pat gausu vitamino D, kuris padeda organizmui įsisavinti kalcį, svarbų kaulų sveikatai.
  • Morkos – tai vitaminų A ir K šaltinis, kurie būtini akių sveikatai ir kraujo krešėjimui. Be to, morkos yra puikus šaltinis skaidulų, kurios padeda virškinimui ir palaiko sveiką žarnyną.
  • Mėlynieji svogūnai yra geras antioksidantų šaltinis, o krapai suteikia patiekalui ne tik skonį, bet ir vitaminų C bei K, kurie stiprina imuninę sistemą ir gerina odos būklę.


Ingredientai

  • silkės filė aliejuje: 250 gramų
  • mėlynieji svogūnai: 1 (nedidelio)
  • morkos: 1 (nedidelės)
  • smulkinti krapai: 1-2 arbatinių šaukštelių
Marinatui:
  • cukrus: 50 mililitrų
  • vanduo: 100 mililitrų
  • actas: 40 mililitrų
  • lauro lapeliai: 2
  • juodųjų pipirų žirneliai: 5
  • tarkuoti krienai: 1 arbatinio šaukštelio (tinka ir iš stiklainiuko)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia silkutę supjaustome gabalėliais, svogūną plonais pusžiedžiais, o morką plonais griežinėliais, tada užbarstome krapus, viską išmaišome, galite ir aliejų supilti nuo silkės.

2. Tuomet marinatui vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus berkite į puodą, užvirinkite.

3. Po to supilkite krienus bei supilkite actą, kelias minutes pavirinkite.

4. Atvėsusį marinatą užpilkite ant silkutės bei statykite į šaldytuvą 24 valandoms.

5. Patiekite ir skanaukite!