Bambukų lapuose grilinta lašiša

Kategorija: Grill / Kepsninės / Šašlykinės maisto receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Kamado Bono patiekalų receptai


Bambukų lapuose grilinta lašiša

Paskelbė:

Šis receptas puikiai tiks norint pasimėgauti sveiku ir skaniu patiekalu, kuris yra kupinas vertingų maistinių medžiagų. Lašiša, marinuota su šviežiais ir aromatingais ingredientais, tokiais kaip citrinžolė, čili, imbieras ir laimo sultys, yra ne tik labai skani, bet ir naudingas pasirinkimas jūsų sveikatai. Bambukų lapai suteikia subtilų skonį ir išlaiko visus lašišos maistinius elementus, o grilius padeda išgauti tobulą tekstūrą.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Lašiša: Vienas iš geriausių omega-3 riebalų rūgščių šaltinių, kurie yra naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai, gerina smegenų funkcijas, mažina uždegimus ir padeda išlaikyti gerą odos būklę.
  • Citrinžolė: Turtinga vitaminais A ir C, kurie stiprina imuninę sistemą ir padeda kovoti su uždegimais.
  • Čili: Be savo aštrumo, čili pipirai taip pat turi kapsaicino, kuris gali padėti pagreitinti medžiagų apykaitą ir prisidėti prie svorio metimo.
  • Imbieras: Tai puikus antioksidantas, kuris padeda virškinimo procesams, mažina uždegimus ir gali padėti stiprinti imuninę sistemą.
  • Laimas: Ypač gausus vitaminu C, laimas padeda palaikyti odos sveikatą, gerina geležies pasisavinimą ir stiprina imuninę sistemą.
  • Kalendra: Tai daržovė, turinti vitaminų A, C ir K, kurie padeda kovoti su uždegimais ir stiprina kaulus bei dantis.


Ingredientai

  • lašišos filė (padaliname porcijomis)
  • smulkinta citrinžolė
  • susmulkintas čili
  • susmulkintas imbiero gabaliukas
  • soja: kelių valgomųjų šaukštų
  • laimo vaisiaus sultys: iš poros vaisių
  • tarkuota laimo žievelė: iš 1 vnt.
  • smulkinta kalendra
  • džiovinti bambukų lapai (pamirkome valandą vandenyje)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia iš visų nurodytų ingredientų užmaišome marinatą, dedame lašišą į jį ir paliekame maždaug 20-30 minučių marinuotis.

2. Po to ant išmirkyto bambuko lapo dedame gabaliuką lašišos, ant jos - marinato, lapą susukame ir sutvirtiname.

3. Tą pati pakartojame su likusiais lašišos gabaliukais.

4. Kepkite ant įkaitinto grilio maždaug 10-20 minučių (priklausys nuo griliaus karštumo bei lašišos gabaliukų dydžio, stebime individualiai).