Kepta žuvis: Jūros lydeka su svogūnais ir morkomis

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Kepta žuvis: Jūros lydeka su svogūnais ir morkomis

Paskelbė:

Kepta jūros lydeka su svogūnais ir morkomis – tai paprastas, tačiau labai skanus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Šis receptas yra ne tik gardus, bet ir naudingas sveikatai dėl savo sudedamųjų dalių, kurios aprūpina organizmą vertingais vitaminais ir mineralais.


Naudingos Sudedamosios Dalys ir Vitaminai

  • Jūros lydeka: Tai puikus baltymų šaltinis, kuris yra lengvai virškinamas ir suteikia organizmui energijos. Jūros lydeka taip pat turi omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda palaikyti širdies ir smegenų sveikatą.
  • Morkos: Turtingos beta karotinu (provitaminas A), morkos padeda išlaikyti gerą regėjimą ir stiprina imuninę sistemą. Taip pat turi vitaminų C, K ir kalio.
  • Svogūnai: Jie pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, padeda kovoti su uždegimais bei palaiko širdies sveikatą. Svogūnai taip pat turi vitamino C ir B grupės vitaminų.
  • Pomidorų padažas: Natūralus likopeno šaltinis, kuris yra stiprus antioksidantas ir naudingas odos bei širdies sveikatai.
  • Prieskoniai: Juodieji pipirai ir kiti prieskoniai skatina virškinimą ir suteikia patiekalui papildomų naudingų medžiagų.


Ingredientai

  • morkų: 2 
  • svogūnų: 3 (didelių)
  • kvietinių miltų: 2 valgomųjų šaukštų
  • jūros lydekos: 1 kilogramo
  • druskos
  • aliejaus (kepti)
  • mėgstamų prieskonių


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia lydeką supjaustykite gabaliukais ir pabarstykite prieskoniais (man užtenka druskos ir juodųjų pipirų).

2. Tada kiekvieną gabaliuką apvoliokite miltuose ir apkepinkite aliejuje.

3. Atidėkite žuvį į indą.

4. Tuomet smulkiai sutarkuotas morkas bei pusžiedžiais supjaustytus svogūnus apkepinkite, įdėkite 3-4 šaukštus pomidorų padažo.

5. Gerai išmaišykite ir sudėkite ant žuvies. Permaišykite ir patiekite. Skanaukite! ;)