Virtų bulvių blyneliai su rūkyta lašiša ir grietinėlės padažu

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Blynų patiekalų receptai


Virtų bulvių blyneliai su rūkyta lašiša ir grietinėlės padažu

Paskelbė:

Virtų bulvių blyneliai su rūkyta lašiša ir grietinėlės padažu – tai skanus ir elegantiškas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Blyneliai, pagaminti iš virtų bulvių, yra lengvi, minkšti ir kvapnūs, o rūkyta lašiša ir grietinėlės padažas suteikia patiekalui rafinuotą skonį. Tai ideali patiekalo kombinacija, kurioje dera paprastumas ir prabangūs ingredientai.


Naudingos Sudedamosios Dalys:

  • Virtos bulvės: Bulvės yra puikus angliavandenių šaltinis, suteikia energijos ir užtikrina sotumą. Taip pat jos turi kalio, kuris padeda palaikyti širdies sveikatą.
  • Rūkyta lašiša: Lašiša yra turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, kurios padeda stiprinti širdį, sumažinti uždegimus ir pagerinti smegenų funkcijas.
  • Kiaušinis: Kiaušinis yra puikus baltymų šaltinis, prisidedantis prie raumenų augimo ir odos bei plaukų sveikatos.
  • Grietinėlė: Grietinėlė suteikia patiekalui kreminį skonį ir yra geras vitamino A šaltinis, naudingas akių sveikatai.
  • Svogūnai ir garstyčios: Svogūnai suteikia patiekalui saldumą ir antioksidantų, o garstyčios – subtilų aštrumą, kuris puikiai derinamas su grietinėlės padažu.
  • Krapai: Krapai praturtina patiekalą vitaminais ir mineralais, padeda virškinimui ir turi švelnų skonį.


Ingredientai

Blyneliams (10 vnt.):
  • virtos bulvės: 660 gramų (7 vid. dydžio bulvės)
  • krakmolas
  • rūkyta lašiša: 100 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
Padažui:
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • grietinėlė: ~300 mililitrų
  • dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • pjaustyti švieži krapai: žiupsnelio (galima pakeisti džiovintais)
  • druska
  • malti juodieji pipirai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išvirtas bulves sumalame bei sudedame į didelį dubenį plokščiu dugnu.

2. Masę paskirstome tolygiai, padaliname padarydami "pliusą" į keturias dalis.

3. Tada vieną dalį išimame, uždedame ant bulvių, o tuščią vietą užpildome krakmolu lygiai iki bulvių masės.

4. Tuomet sudedame smulkiais kubeliais pjaustytą rūkytą lašišą, įmušame kiaušinį, suberiame petražoles, pagardiname druska (minimaliai), maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkome.

5. Padažas: Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir kepame tol, kol jis tampa skaidrus.

6. Tada supilame grietinėlę, sudedame garstyčias, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir troškiname, kol padažas sutirštėja.

7. Išjungiame ugnį, suberiame šviežius krapus ir išmaišome.

8. Po to iš paruoštos bulvių masės suformuojame blynelius.

9. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apskrudiname iš abiejų pusių.

10. Patiekiame bulvių blynelius su padažu ir skanaujame!