Tuno tortas su sluoksniuota tešla

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Užkandžių receptai


Tuno tortas su sluoksniuota tešla

Paskelbė:

Tuno tortas su sluoksniuota tešla – tai puikus patiekalas, kuris ne tik džiugins skonio receptorius, bet ir suteiks jums naudingų medžiagų. Sluoksniuota tešla, tunas, daržovės ir kiaušiniai sudaro puikią pusiausvyrą tarp skonių ir maistinių medžiagų. Šis patiekalas tiks tiek pietums, tiek šventiniam stalui, nes yra paprastai paruošiamas, tačiau atrodo įspūdingai ir yra sotus.


Naudingos sudedamosios dalys

  • Tunas: Tunas yra puikus baltymų šaltinis ir turi daug omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda mažinti uždegimus ir gerina širdies sveikatą. Jis taip pat yra puikus vitaminų D ir B12 šaltinis, kurie svarbūs stiprinti imunitetą ir energijos gamybai organizme.
  • Morkos: Morkos yra puikus beta karotino, vitamino A šaltinis, kuris yra būtinas gerai regai ir odos sveikatai. Taip pat morkos turi skaidulų, kurios padeda palaikyti virškinimo sistemą.
  • Svogūnai ir česnakas: Šie ingredientai yra žinomi dėl savo priešuždegiminių savybių, taip pat jie padeda palaikyti imuninę sistemą, gerina kraujo apytaką ir mažina širdies ligų riziką.
  • Kiaušiniai: Kiaušiniai yra puikus baltymų, vitaminų D, B12 ir mineralų, tokių kaip selenas ir cinkas, šaltinis, kurie prisideda prie sveikos odos, nagų ir plaukų augimo, taip pat stiprina imunitetą.
  • Pomidorų užtepėlė: Pomidorai yra puikus likopeno, vitamino C ir A šaltinis, kuris yra galingas antioksidantas, padedantis kovoti su laisvaisiais radikalais ir užkirsti kelią įvairioms ligoms.


Ingredientai

  • sluoksniuota tešla: 4 lapelių (pakuotė 500 gramų, kurioje yra 5 lapeliai)
  • tunas savo sultyse: 2 indelių po 180 gramų (užtenka ir 1,5 indelio)
  • morkos: 3 didelių
  • svogūnai: 2 didelių
  • česnakas: 3 skiltelių
  • kietai virti kiaušiniai: 2
  • kiaušiniai: 1 (aptepimui)
  • šparaginės pupelės
  • džiovintų pomidorų užtepėlė (galima pakeisti pomidorų padažu)
  • druska
  • malti pipirai
  • sezamo sėklos (viršaus pabarstymui)
  • sviestas (kepimui)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia morkas sutarkuojame, svogūnus supjaustome, česnako skilteles išspaudžiame ir viską pakepiname ant sviesto. Pagardiname pipirais, dedame druskos. Paliekame atvėsti.

2. Nuo tuno nuvarviname skystį.

3. Virtus kiaušinius sutarkuojame.

4. Atitirpiname tešlą. Pasitiesiame kepimo popieriaus lakštą.

5. Tešlos lapelius pakočiojame tiesiai ant kepimo popieriaus, kad būtų platesni. Sudedame kraštelius vieną ant kito ir dar šiek tiek pakočiojame kol sulips. Tai padarysite tikrai labai nesunkiai. Su kepimo popieriumi lengvai perkelsite į kepimo skardą. Rekomenduoju naudoti kepimo skardą, nes pyragas gan didelis.

6. Išilgai per vidurį ištepame pomidorų užtepėlę, dedame daržovių masę be skysčio, dėliojame šparagines pupeles, ant viršaus tuną ir kiaušinius. Galima užbarstyti žalumynų.

7. Šonuose padarykite maždaug vieno centimetro įpjovas ir formuokite tarsi pynę.

8. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome sezamų sėklomis.

9. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių. Kepimo laikas priklausys nuo orkaitės tipo. Stebime kepimo procesą ir patį pyragą.

10. Ką tik iškepto nepjauname, leidžiame mažiausiai 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Pyragas gavosi tikrai ganėtinai didelis. Skanaus!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook